Paikallisuutiset

Tontteja riittää nyt rakentamishaluisille Pietarsaaressa

Muun muassa Vestersundinkylän omakotialue on täyttynyt nopeasti. Pietarsaarella on pitkästä aikaa tarjota kymmeniä vaihtoehtoja rakentajille.
Muun muassa Vestersundinkylän omakotialue on täyttynyt nopeasti. Pietarsaarella on pitkästä aikaa tarjota kymmeniä vaihtoehtoja rakentajille. Kuva: Pentti Höri

Pentti Höri

Omakotitonttien tarjonta Pietarsaaressa on nyt parhaalla mallillaan vuosiin, sanoo kaupungin vuokratonttineuvoja Juha Gustafsson.

– Lammassaaren alueen valmistuminen tarjoaa myös kaupungin itäpuolelta tontteja. Tällä hetkellä meillä on tarjontaa vähän joka puolelta kaupunkia, Gustasson kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lammassaari on uudisalue, jonka kunnallistekniikkaa rakennetaan parhaillaan. Tontit tulevat hakuun kenties jo ennen kesälomia, ellei rakennustöissä satu suurempia yllätyksiä.

– Maasto on osittain kallioista, mikä saattaa hidastaa töitä. Mikäli kunnallistekniikka ei valmistu ennen lomia, niin sitten heti niiden jälkeen.

Lammassaareen tulee 10 omakotitonttia, viisi paritalotonttia sekä kolme isompaa tonttia yhtiömuotoista asumista varten. Niillekin rakennetaan pientaloja.

Jo ennestään Lammassaaresta on varattu kolme pientalon rakennuspaikkaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tämä tapahtui jo vuonna 2014, kun kartoitimme rakentajien kiinnostusta aluetta kohtaan.

Ennakkokyselyjen perusteella Lammassaaresta on tulossa suosittu asuinalue. Juha Gustafsson pitää sen valtteina veden ja luonnon läheisyyttä.

– Yhdellekään tontille ei tosin tule omaa rantaviivaa, vaan rannoille jätetään viheraluevyöhykkeet. Kaavassa on kuitenkin varattu paikka yhteiselle venesatamalle.

Jo aivan lähiviikkoina jakoon tulee toistakymmentä uutta omakotitonttia Uusipellon alueelta Varvetin kupeesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tällä hetkellä Pietarsaari voi tarjota 29 suoraan rakentamiskelpoista vuokratonttia eri puolilta kaupunkia. Kuluva kevättalvi on näkynyt pienenä buumina tonttimarkkinoilla.

– Lyhyessä ajassa olemme vuokranneet seitsemän omakotitonttia. Kevät on yleensäkin aikaa, jolloin niitä kysellään. Useamman hiljaisen vuoden jälkeen rakennusrintamalla näyttää jälleen hyvältä. Ihmisillä alkaa selvästi olla luottamusta tulevaisuuteen, Juha Gustafsson sanoo.

Tontin kysyjät ovat pääsääntöisesti jo kaupungissa asuvia, joskin joukkoon mahtuu myös muutama muuttoaikeissa oleva.

Kaupungilla on tulevaisuutta ajatelleen myös reserviä rakentajille. Otsolahden laajennus on jo kaavoitettu, mutta toistaiseksi se ei ole herättänyt kiinnostusta.

– Ennakkovarauksia Otsolahteen ei tehty yhtään. Alueelle voidaan aikanaan rakentaa noin 100 pientaloa.

Lapinnevan rivitaloalue laajenee. Ristikarin alueen kaavamuutos luo tulevaisuudessa uusia rakennuspaikkoja rivi- ja kerrostaloille.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä