Paikallisuutiset

Ohikulkutie avataan jälleen – Lammassaaren ja Varassaaren sillat valmistuivat

Lammassaaren ja Varassaaren sillat ovat liikennöitävissä. Reilu kevyen liikenteen kaista on erotettu ajoradasta oranssilla 29huomiovärillä.
Lammassaaren ja Varassaaren sillat ovat liikennöitävissä. Reilu kevyen liikenteen kaista on erotettu ajoradasta oranssilla 29huomiovärillä. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaari / Luoto

Maantie 749 Lammassaaren ja Varassaaren siltojen kohdalla Pietarsaaren ja Luodon rajalla avataan liikenteelle helatorstaina.

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ja Kreate Oy ovat saaneet siltaurakan valmiiksi. Tietyön aikaiset liikennejärjestelyt puretaan helatorstaita 30. toukokuuta vasten yöllä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Siltojen uusimisella on parannettu kevyen liikenteen turvallisuutta ja saatu pitkäaikainen ratkaisu molempien siltojen elinkaareen.

Vanha teräksinen Lammassaaren ristikkosilta oli tullut elinkaarensa päähän ja se oli kevyelle liikenteelle ahdas ja turvaton.

Myös Varassaaren silta oli kantavuudeltaan heikko ja siinäkin oli kevyelle liikenteelle kapea ja turvaton väylä.

Urakka alkoi maaliskuussa 2018. Joulukuussa työmaa laitettiin talviseisokille, ja kohde otettiin liikenteelle sorapintaisena.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Talvitauko päättyi pääsiäisen jälkeen tänä vuonna, jolloin liikenne jälleen katkaistiin lopputöiden ajaksi. Lopputöihin kuuluivat muun muassa reunakiveys ja päällyste.

Siltojen ja tien rakentamisen urakkahinta oli 2,3 miljoonaa euroa.

Kohde oli osa Väyläviraston niin sanottujen kalliiden siltojen rahoitusta, jossa kustannukset jaetaan tasan Väyläviraston ja ELY-keskuksen kanssa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä