Paikallisuutiset

Luotoon uusi logo ja komeammat kotisivut - Autojen ja bussipysäkkien koppien teippaukset menevät vaihtoon

Gun Kaptens, Annette Kortell-Svenfors, Johanna Holmbäck, Maria Peltomaa, Madeleine Englund-Svenlin ja yksi graafisen ohjeiston uudistamistyön tuloksista kunnassa; Luodon uusi logo.
Gun Kaptens, Annette Kortell-Svenfors, Johanna Holmbäck, Maria Peltomaa, Madeleine Englund-Svenlin ja yksi graafisen ohjeiston uudistamistyön tuloksista kunnassa; Luodon uusi logo. Kuva: Pirkko Högkulla

Merellisyys ja veneenrakennus kannattelevat symbolisesti Luodon visuaalista ilmettä jatkossakin.

Luodon kunnan tuliterä logo on saanut vaikutteita verkkoveneestä. Verkkovene on venetyyppi, joka oli aikoinaan saaristolaisten yleisvene. Samalla veneellä kalastettiin, käytiin kylillä ja kirkossa.

Uusi graafinen tunnus korvaa vanhan, vuodesta 2007 asti käytössä olleen logon, jossa on kaksi purjetta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uuden graafisen ilmeen h-hetki koittaa 1. helmikuuta, jolloin julkistetaan uusi logo sekä otetaan käyttöön uudistuneet kotisivut. Luodon iskulause "365 saarta elinvoimaa" säilyy, mutta sekin tuoreistettuun visuaaliseen ilmeeseen sovitettuna versiona.

Työn tulokseen ollaan Luodossa oikein tyytyväisiä.

– Toivottavasti asukkaatkin pitävät logosta, uudesta graafisesta ilmeestä ja löytävät myös meidän uudet kotisivut, toivoo kunnanjohtajaGun Kaptens.

Ensisijaisessa logossa on tummansininen vene vaalealla pohjalla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kunnanjohtaja kuvailee uutta logoa ilmeeltään minimalistiseksi, moderniksi ja ajattomaksi.

– Logossa on eteenpäin liikkuva vene ja siinä on niin ollen vahvasti läsnä kunnan elinkeinoelämään suuresti vaikuttava veneenrakennusperinne.

– Logo kuvaa kunnan arvoja, korostaa kunnan hyvinvointia ja elinvoimaisuutta edistäviä tekijöitä kuten saaristo meri ja vapaus, vapaa-ajantoiminta ja luontoelämykset.

Hän huomauttaa, että vanhan logon korvaaminen uudella vie vielä aikansa. Kevään ja kesän aikana on tarkoitus vaihtaa teippaukset esimerkiksi kunnan autoihin ja linja-autopysäkkeihin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Luodon kunnan sekä kunnan tytäryhtiöiden visuaalista ilmettä on muutoinkin kauttaaltaan uudistettu päivitetyllä väripaletilla ja graafisilla elementeillä. Kunnan sosiaalisessa mediassa ja ilmoituksissa näkyvää typografiaa on niin ikään uudistettu.

– Kunta julkaisee uudet, paremmat ja komeammat verkkosivut, jotka on laadittu asukkaiden tarpeet huomioiden, luonnehtii Gun Kaptens.

Kotisivujen rakennetta on mm. muokattu käyttäjäystävällisempään suuntaan, tietoja ja kuvitusta on lisätty tuntuvasti.

– Kävimme läpi sekä suomen- että ruotsikieliset sivut, joita on yhteensä noin 700, kertoo suomen käännöksistä vastaava Maria Peltomaa.

Sivuston katsotaan toimivan jatkossa selkeämpänä, suorempana ja toimivampana tiedotuskanavana eri ryhmille.

Huomiota on kiinnitetty selkeään hakutoimintoon ja toimivaan kokonaisuuteen myös mobiilikäytössä.

Verkkosivusto on laadittu yhteistyössä Webaula Oy:n kanssa.

Graafisen ohjeiston uudistamistyö polkaistiin Luodossa käyntiin viime toukokuussa. Ydinporukka on koostunut kvartetista, johon kuuluvat hallintojohtaja Johanna Holmbäck, kansliasihteeri Maria Peltomaa, henkilöstöpäällikkö Annette Kortell-Svenfors sekä osastosihteeri Madeleine Englund-Svenlin. Mittavaan prosessiin ovat osallistuneet sekä valtuutetut että virkamiehet.

Visuaalisen ilmeen on tuottanut pietarsaarelainen markkinointitoimisto Wikström Media.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä