sunnuntai 29.5.2022 | 09:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kahden miehen nähtiin maalaavan puita Ukrainan väreillä Pietarsaaressa – kaupungin virkamies selittää, mistä on kyse

Tapio Lehtinen
La 7.5.2022 klo 07:00

Pietarsaarelaiset kuntoilijat yllättyivät Fäbodan luontopolulla, kun he näkivät kahden miehen maalaavan reittimerkintöjä kahdeksan aikaan perjantai-iltana.

Vanhat punaiset reittimerkinnät vaihtuivat Ukrainan lipun sini-keltaisiin väreihin. Myöhäinen kellonaika sai kuntoilijat pohtimaan, olivatko miehet luvattomalla asialla.

Maali ei ole ehtinyt kuivua.
Tapio Lehtinen

Luontopolun merkinnöistä vastaava kaupungin rakennuttajainsinööri Frank Bäcksholm tietää, mistä on kyse. Uudet merkinnät ovat osa Fäbodan luontopolun parannusprojektia. Hän palkkasi paikallisen lenkkiporukan maalaamaan uudet reittimerkinnät.

Bäcksholmin mukaan kyseessä ei ole tietoinen solidaarisuuden osoitus Ukrainaa kohtaan.

– Se on vain sattumaa, että reitillä on sininen ja keltainen väritys. Uudet kartat tehtiin viime vuonna, ennen sotaa, sanoo Bäcksholm.

Reitin alussa keltaisella ja sinisellä värillä merkityt reitit kulkevat samaa uraa pitkin, jolloin päällekkäin asetettuna merkinnät muodostavat Ukrainan värit. Myöhemmässä vaiheessa reitit erkaantuvat toisistaan keltaiseksi ja siniseksi reitiksi.

– Tässä tapauksessa keltainen ja sininen tarkoittavat pelkästään keltaista ja sinistä. Muuta ei ollut mielessä viime vuonna, kun reittivaihtoehdot keksittiin.

– On tietysti hienoa, jos joku haluaa nähdä sen solidaarisuuden osoituksena Ukrainaa kohtaan. Toisaalta värit voivat yhtä hyvin viitata Ruotsin väreihin, sanoo Bäcksholm.

#

Kommentoi 2 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.