lauantai 10.12.2022 | 01:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

IF Brahen joukkue vahvistuu kokeneilla suunnistajilla – Fredrik Portin ja Daniel Stenlund tekevät paluun pietarsaarelaisseuraan

Tapio Lehtinen
Ke 2.3.2022 klo 17:41 | päivitetty ke 17:48

Lunta on vielä runsaasti maassa, mutta uusi suunnistuskausi lähestyy jo kovaa vauhtia. Pietarsaarelainen IF Brahe esitteli keskiviikkona kaksi kovan luokan paluumuuttajaa.

Entinen maajoukkuesuunnistaja ja -valmentaja Fredrik Portin ja Paimion Rastin Daniel Stenlund palaavat IF Braheen. Molemmat suunnistajat ovat syntyneet vuonna 1989.

Kun mukaan lasketaan vielä Kim Fagerudd, niin pietarsaarelaisseurassa on kolme suunnistajaa siitä joukkueesta, jolla Paimion Rasti voitti SM-viestikultaa vuonna 2014.

Vaikka uran aktiivisin vaihe jo ohitettu, heillä on vauhtia yhä riittävästi kansallisen tason kisoihin. IF Brahe uskoo saavansa kokoon sellaisen joukkueen, jolta voi odottaa menestystä ainakin kolme- ja neliosuuksisissa viesteissä.

– Mahdollisuuksia on päästä viidentoista parhaan joukkoon Viestiliigassa, arvioi Stenlund.

IF Brahen menestys ei jää vain konkareiden varaan, sillä seurassa on kolme nuorta lupaavaa suunnistajaa: Otto Gripenberg, Valter Joensuu ja Emil Jansson.

– Tämä oli merkittävin syy siihen, että tein paluun IF Braheen. Joukkueessa on potentiaalia, uskoo Portin.

Portin toimi maajoukkueen valmentajana viime kesään saakka. Nykyisin hän asuu Vaasassa ja työskentelee Vöyrin urheilulukiossa pääasiassa juoksijoiden valmentajana.

Lahdessa asuva Stenlund puolestaan perustelee paluumuuttoaan sillä, että uran aktiivisin vaihe alkaa olla ohi.

– Meillä on kaksi lasta ja kolmas on tulossa, joten perhe-elämällekin on varattava aikaa, sanoo Stenlund.

Jukolan viestissä Fredric Portinia ei nähdä numerolappu rinnassa, sillä hän toimii samaan aikaan Ylen kommentaattorina. Myös Kim Fageruddin osallistuminen on epävarmaa, sillä hän on muuttanut perheineen Norjan Tromssaan.

– Uskon silti, että voimme tehdä Jukolan viestissä uuden seuraennätyksen, joka on vuodelta 1996, jolloin olimme sijalla 72., ennustaa suunnistusjaoston puheenjohtaja Tommy Joensuu.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.