torstai 20.1.2022 | 12:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoen maastopalosta syyte yhtä tuulipuiston työmaan työntekijää kohtaan, henkilö kiisti poliisin esitutkinnassa teon, mukana kooste asian keskeisistä lehtijutuista –  Tuulipuiston maajohtaja: "Yksityishenkilöä koskeva syyte"

Hannu Verronen
Ti 4.1.2022 klo 11:28 | päivitetty ti 12:27

Kalajoen viime kesän maastopalon sytyttäjäksi epäillään tuulipuistotyömaan yhtä työntekijää. Aluesyyttäjä Ville Rutanen on nostanut häntä vastaan syytteen yleisvaaran tuottamuksesta. Syytetty on kiistänyt teon poliisin esitutkinnassa.

Ville Rutanen kertoo, että tässä vaiheessa ei ole enempää kerrottavaa. Pääkäsittelyn ajankohta ei ole vielä tiedossa.

Kalajoen Raution maastopalossa paloi yhteensä 227 hehtaaria. Tiedossa on, että tekijältä aiotaan vaatia mittavia vahingonkorvauksia.

Korvausvaatimuksia ovat esittämässä vakuutusyhtiö ja monet muutkin. Oletettavissa on, että käräjäoikeusvaiheessa saadaan lisää korvausvaatimuksia. Tässä vaiheessa ei voida arvioida korvausvaatimusten suuruutta, kun syyteharkinta on kesken.

Kalajoen Raution maastopalo syttyi 26. heinäkuuta ja sen sammuttaminen jatkui vielä kuun vaihteen yli. Palon syttymispaikaksi on varmistunut Mutkalammin tuulipuiston työmaa, Susinevan suoalue.

Mutkalammin tuulipuistoyhtiön Neoen Finland Oy:n maajohtaja Jerri Loikkanen kertoo, ettei yhtiötä ole kuultu poliisitutkinnassa missään vaiheessa. Yhtiö ei ole siis asiassa osallisena.

– Kyseessä on yksityishenkilöön liittyvä asia. Emmekä voi sitä sen vuoksi kommentoida, Loikkanen toteaa.

Aiemmin kirjoitettua:

Kalajoen maastopalon syyteharkintaa jatkanut korvausvaatimus – Yhden henkilön epäillään aiheuttaneen palon syttymisen ja syyllistyneen yleisvaaran aiheuttamiseen huolimattomuudellaan, katso videot maastopalosta

Kalajoen Raution maastopalon syttymisen poliisitutkinta valmis, syyttäjä Ville Rutanen: syyte tullaan todennäköisesti nostamaan,  syylliseksi epäilty henkilö kiistää syyllisyytensä – Juttuun liitetty uusi, ennen julkaisematon video maastopalo-alueesta

ELY-keskuksen suojelutarjous Kalajoen maastopaloalueen noin 100 hehtaarista seurakunnalle valmiiksi nyt syksyllä, olisi Suomen nykyhistorian suurin suojeltu paloalue – Katso Jokilaaksojen pelastuslaitoksen ja Rajavartioston videota alueen maastopalosta!

Jokilaaksojen pelastuslaitos penää julkisessa kannanotossaan valtiolta osallistumista Kalajoen maastopalon kustannuksiin – Heinä-elokuussa riehuneen suurpalon kustannusarvio huitelee 1,6 miljoonassa eurossa

Kalajoen kirkkoneuvosto hyväksyi maastopaloalueen rauhoittamisen 20 vuodeksi - Päätös syntyi äänestyksen jälkeen

"Olisi ollut täysin kohtuutonta" – Kansanedustaja Juha Pylväs kertoo, että valtio on lähdössä mukaan korvaamaan Kalajoella riehuneen suuren metsäpalon kustannuksia

Pelastusjohtaja Jarmo Haapanen hämmentyi Kalajoen maastopaloa seuranneesta julkisuudestaan: "Minun roolini on ollut äärimmäisen helppo. Maastossa ollut jengihän sen raa´an ja kovan työn teki." – Katso videoilta Haapasen haastattelu ja mikä on "kettukarkkikeikka"

Kalajoen maastopaloalueen kooksi varmistettu 227 hehtaaria - Palon tutkinta edelleen kesken

Kalajoen maastopalo on hallinnassa, mutta syvälle turpeeseen juurtunut kytöpalo voi jatkaa palamistaan talven yli – Katso kuvakooste suurpalosta

#