torstai 20.1.2022 | 13:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Centrian englanninkielisiin koulutuksiin käynnistyy yhteishaku tammikuun 5. päivänä – "Opiskellessa pääsee kansainvälistymään jo kotikampuksella kansainvälisessä opiskeluryhmässä"

Hannu Verronen
Ma 3.1.2022 klo 13:00

Centrian englanninkielisiin koulutuksiin käynnistyy tammikuun 5. päivänä. Tiedote kertoo, että kyseessä on kevään ensimmäinen yhteishaku. Haussa ovat syksyllä 2022 alkavat englanninkieliset koulutukset. Centria-ammattikorkeakoulussa on haettavana seitsemän päivätoteutuksena tapahtuvaa englanninkielistä koulutusta sekä kaksi monimuotototeutusta.

Opiskella voi liiketaloutta Business Management -koulutuksessa, tekniikkaa Information Technology, Environmental Chemistry and Technology, Industrial Management, tai Business Intelligence Technologies -koulutuksissa, sekä sairaanhoitajaksi. Näiden opintojen suorituspaikka on Kokkola.

Monimuotototeutuksina tarjolla ovat International Business sekä Information Technology, joiden lähiopetus tapahtuu Pietarsaaressa kahtena tai kolmena päivänä viikossa, muutoin opinnot suoritetaan etänä.

– Tutkinnon suorittaminen englanniksi kannattaa, sillä kielitaitoa tarvitaan kansainvälistyvissä työpaikoissa ja tehtävissä, ja englannin kielellä suoritetulla tutkinnolla voi erottua työmarkkinoilla, Opiskellessa pääsee kansainvälistymään jo kotikampuksella kansainvälisessä opiskeluryhmässä, ja oppii toimimaan monikulttuurisissa ympyröissä kuin itsestään, Centrian opintoasiainpäällikkö Mari Emmes kannustaa.

Ammattikorkeakoulujen englanninkielisten koulutusten opiskelijavalintoja on kehitetty yhtenäisempään ja yksinkertaisempaan suuntaan. Vuonna 2022 ammattikorkeakoulut toteuttavat ensimmäistä kertaa laajassa yhteistyössä koulutusaloille yhteisen digitaalisen verkossa toteutettavan valintakokeen International UAS Examin. Lisäksi Centria-ammattikorkeakoulussa käytetään myös todistusvalintaa opiskelijavalinnan tapana.

Maaliskuussa on vuorossa kevään toinen yhteishaku, jolloin haetaan ammattikorkeakoulun suomenkielisiin koulutuksiin. Sekä kevään ensimmäisessä että toisessa yhteishaussa tehdään omat hakemukset, joihin kumpaankin voi asettaa kuusi hakutoivetta.

#