Paikallisuutiset

Pohjanmaa: Oireiset aina matalalla kynnyksellä testiin, erityisesti matkustuksen jälkeen – kasvomaskisuositusta jatketaan

Pohjanmaalla kasvomaskia suositellaan käytettäväksi marraskuun loppuun saakka.
Pohjanmaalla kasvomaskia suositellaan käytettäväksi marraskuun loppuun saakka. Kuva: Clas-Olav Slotte

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä kehottaa oireista henkilöä hakeutumaan herkästi koronavirustestiin, vaikka hän olisi saanut kaksikin rokotetta.

Myös kasvomaskisuositusta jatkettiin Pohjanmaalla marraskuun loppuun saakka alueen huonoon tilanteeseen perustuen. Maskisuositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita.

Pohjanmaalla virustilanne on huono, vaikka se osoittaa jonkinasteista rauhoittumista edellisiin viikkoihin verrattuna.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Positiivisten virustartuntojen määrä on Pohjanmaalla hieman laskenut. Edellisellä viikolla uusia tartuntoja todettiin 115, kun luku sitä edeltävällä viikolla oli 161. Myös ilmaantuvuus on kääntynyt laskuun ollen tiistaina 153. Epidemian keskus on alueen pohjoisissa osissa, Luodossa ja nyt myös Pedersöressä. Epidemiologisen tilannekuvan perusteella Pohjanmaa on edelleen viruksen leviämisvaiheessa.

Etenkin syyslomalla tapahtuneen matkustelun jälkeen sekä aikuisia että lapsia kehotetaan hakeutumaan koronavirustestiin jo lievistäkin oireista. Näin totesi Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä tiistaisessa kokouksessaan. Aktiivisella testaamisella saadaan ennaltaehkäistyä tartuntojen leviämistä päiväkodeissa, kouluissa ja työpaikoilla lomajakson jälkeen.

Kasvomaskisuositus koskee kaikkia 12 vuotta täyttäneitä eli myös koulujen ja oppilaitosten oppilaita ja opiskelijoita 6. luokasta lähtien. Maskia suositellaan käyttämään aina joukkoliikenteessä ja muissa julkisissa liikennevälineissä, työyhteisöissä sisätiloissa, aina julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa sekä esimerkiksi kaupoissa. Suositus on voimassa Pohjanmaalla.

Pohjanmaan väestöstä 66,2 % on saanut kaksi koronavirusrokotetta 19.10.2021 mennessä. Yhden rokotteen saaneita on 74 %. Yli 12-vuotiaissa yhden rokotteen saaneita on 86,3 % ja kahden rokotteen saaneita 77,4 %.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä kannustaa väestöä vahvasti koronarokotteen ottamiseen. Rokote on tehokas suoja koronaviruksen aiheuttaman taudin vakavia muotoja vastaan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä