Paikallisuutiset

Työt kantatiellä Edsevössä ja Kolpissa jatkuvat puunkaadolla: Kantatie 68 -hankkeessa parannetaan eritasoliittymää, rakennetaan uusi risteyssilta ja rautatien ylikulkusilta

Pedersöre

Pietarsaareen johtavan kantatie 68 -rakennushanke Pedersöressä etenee Edsevössä ja Kolpissa. Parhaillaan hankealueella on käynnissä puiden kaato, minkä jälkeen seuraa kiertotiejärjestelyiden rakentaminen.

– Kiertoteitä tarvitaan sekä ajoneuvoliikenteelle että pyöräily- ja jalankulkuliikenteelle, projektipäällikköPasi Kivioja Väylävirastosta kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kantatien 68 ja valtatien 8 risteävää eritasoliittymää Edsevössä parannetaan, rakennetaan uusi Holmintien risteyssilta sekä katuyhteyksiä. Kolppiin rakennetaan uusi rautatien ylikulkusilta nykyisen sillan pohjoispuolelle tiejärjestelyineen.

Varsinaiset rakennustyöt aloitetaan lokakuun lopulla Edsevössä, kantatien 68 ja valtatien 8 välille rakennettavasta rampista. Samoin aloitetaan meluvallin rakentaminen valtatien 8 viereen.

Työmaan alueelle tehdään myös pohjanvahvistukseen liittyviä toimenpiteitä rakentamalla painopenkereitä. Painopenkereet ovat noin metrin korkuisia murskeesta rakennettuja valleja, jotka sijoitetaan vt 8 ja kt 68 reunoille tulevan rampin alueelle.

– Kolpin ylikulkusillan alueella työt aloitetaan massanvaihdolla syksyllä. Sillan perustusten paalutuksen ja ponttiseinän rakentamisen jälkeen päästään rakentamaan sillan telineitä ja valumuottia, projektipäällikköTimo Kujanpää Skanskalta kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kustannukset ovat Edsevön osalta 5,5 M€ ja Kolpin osalta 5,2 M€. Hanke valmistuu lokakuussa 2022.

Kantatie 68 on Virroilta Pietarsaareen johtava tieyhteys, joka yhdistää valtatiet 23 ja 8. Kantatie 68 on tärkein yhteys Pietarsaaren kaupungista ja satamasta valtatielle 8 ja sisämaan suuntaan. Pietarsaaren satamassa ja lähialueilla olevissa yrityksissä on yli 2000 työpaikkaa. Yritysten toiminta on riippuvainen kantatien liikenteen sujuvuudesta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä