Paikallisuutiset

Delhi Housen terassille jatkolupa Pietarsaaressa – käyttökiellossa, kunnes asiakasturvallisuus on varmistettu

Huomiota herättänyt taistelu Pietarsaaren Isollakadulla olevasta ravintola Delhi Housen terassista on päättynyt aselepoon.

Kaupungin tekninen lautakunta päätti keskiviikkona jatkaa terassin tilapäistä lupaa kahdella vuodella. Alkuperäinen lupa olisi päättynyt tähän syksyyn, minkä jälkeen puinen terassi olisi pitänyt purkaa.

Yrittäjä olisi halutessaan voinut rakentaa uuden terassin kevääksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Asia muuttui ravintoloitsijan kannalta ongelmalliseksi, sillä terassin rakenteet ovat sellaiset, ettei niitä käy koota pois ja asentaa uudelleen.

Tekninen lautakunta päätti nyt joustaa, mutta ei ilman ehtoja. Koska terassin lattiataso on "alamäen" eli kävelykadun suuntaan huomattavan korkealla, täytyy sen kaiteita turvallisuussyistä korottaa ja vahvistaa tai vaihtoehtoisesti laskea terassin lattiaa nykyistä alemmas.

Ennen näitä toimenpiteitä terassille ei voida ottaa asiakkaita, toisin sanoen se on käyttökiellossa.

Delhi Housen ravintoloitsijaSunny Sharma on helpottunut ratkaisusta. Hän tietää jo, mitä tekee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kaide tullaan korottamaan seuraavaan asiakasavaamiseen mennessä. Suunnittelu on käynnissä, ja jos asia menee parhain päin, saamme terassin auki jo joulunavaukseen, viimeistään ensi kevääksi, Sharma sanoo.

– On selvää, että menemme turvallisuus edellä.

Joka tapauksessa ulkotarjoilukausi on ohi, joten käyttökielto ei aiheuta hänen mukaansa suurempia ongelmia.

Myös kahden vuoden lisäaika nykyisille rakenteille tyydyttää häntä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Näillä puurakenteilla on joka tapauksessa määrätty käyttöikänsä, minkä jälkeen ne on uusittava. Olemme aivan kaupungin keskustassa, missä tämä näkyy ensimmäisenä, joten otamme sen sitten suunnittelussa huomioon.

Sunny Sharman mukaan muutama senttimetri erottaa kaiteen korkeuden turvalliseksi katsotusta. Määräysten mukaan myös välipuita on asennettava lisää ja tiheämpään.
Sunny Sharman mukaan muutama senttimetri erottaa kaiteen korkeuden turvalliseksi katsotusta. Määräysten mukaan myös välipuita on asennettava lisää ja tiheämpään. Kuva: Pentti Höri

Delhi Housen terassin tapaus on herättänyt Pietarsaaressa jopa pienen kansanliikkeen. Kun tieto purkumääräyksestä levisi, verkkoon perustettuun, terassin säilyttämistä puoltavaan adressiin kertyi nopeasti noin 1 500 nimeä.

– Tuollainen tuki tuntuu todella hyvältä. Silloinhan olemme tehneet jotain, josta ihmiset ovat pitäneet, Sunny Sharma kiittelee.

Hänen mielestään olisi näyttänyt aika erikoiselta, jos Isonkadun leveällä jalkakäytävällä ei olisi ollut mitään.

– Tämä osa Isoakatua on hieman pimennossa, ja sisäänkäyntimme on kohti vastapäistä kiinteistöä, josta ei ole käyntiä liiketiloihin. Kun kello lyö illalla kahdeksan ja kaikki kahvilat ja liikkeet ovat sulkeutuneet, olemme olleet yksin pimeässä täällä.

Kolme vuotta paikalla ollut Delhi Housen terassi ei talvisin ole ollut käytössä, mutta se on valaistu ja koristeltu pimeäksi vuodenajaksi, mikä on miellyttänyt monia kadun kulkijoita.

Tekninen lautakunta päätti samalla, että Pietarsaaren ulkotarjoilutilojen ohjeita ja sääntöjä päivitetään ja lupamenettelyä yksinkertaistetaan. Asia menee Pietarsaaren kaupunkirakentamisen suunnitelmaa kokoavan työryhmän käsittelyyn.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä