lauantai 10.12.2022 | 00:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Vaisusti kautensa aloittanut KPV rukkaa valmennusosastoa – Niklas Vidjeskog päävalmentajaksi Niko Kalliokosken tilalle: "Uskon vahvasti, että tämä joukkue kääntää kelkan"

Vili Ruuska
Ma 26.7.2021 klo 13:24 | päivitetty ma 17:37

Jalkapallon miesten Ykköstä pelaavan KPV:n edustusjoukkueen taustalla tapahtuu muutoksia. Valmentaja Niklas Vidjeskog ottaa vetovastuun loppukauden ajaksi ja korvaa Niko Kalliokosken.

– Uskon vahvasti, että tämä joukkue kääntää kelkan ja pääsee nopeasti voittojen tielle, Vidjeskog kertoo.

Kruunupyyläinen Vidjeskog liittyi mukaan KPV:n edustusjoukkueeseen valmentajan roolissa viime joulukuussa. Kokkolalaisille Vidjeskog on pelaajana tuttu vuosilta 1990–1992, jolloin mies takoi viiteenkymmeneenviiteen otteluun kymmenen maalia Pallo-Veikoille.

Vidjeskogin valmentajaura sai alkunsa hänen valmennettuaan ensin TUS:ssa Kakkosta. Sieltä suunta vei Jaroon kakkosvalmentajaksi. Sen jälkeen hän on toiminut junioripuolella sekä pariin otteeseen ottanut vastuun Jaron edustuksessa valmentajan saatua potkut.

Vidjeskogille etsitään nyt myös tukea avuksi valmennukseen.

Niko Kalliokosken rooli päävalmentajana ehti kestää noin vuoden ajan. Kalliokoski jatkaa seuran palveluksessa muissa tehtävässä niin ikään kauden loppuun.

Myös toimenkuvan muutos KPV Yhtiöissä tapahtui Kalliokosken kanssa täydessä yhteisymmärryksessä.

Alkukausi on ollut vaikea KPV:lle. Joukkue on Ykkösen viimeisenä. Se on kerryttänyt ainoastaan kahdeksan pistettä 12 ottelusta.

"Ollaan väärässä päässä sarjaa"

Seppo Luokkala

Toimitusjohtaja Matti Laitinen on kiireinen mies. Bisneksien ohessa hän johtaa KPV-Yhtiöitä ja tekee ratkaisuja sen parasta ajatellen. Kolmantena kesänä peräkkäin hän joutui vaihtamaan Kokkolan Pallo-Veikkojen valmentajaa kesken kauden.

– En tiedä, minkälainen olisi systeemi, joka toimisi läpi kauden. Nyt on taas liikkuja tehty ja toivottavasti joukkueen tilanne paranee. 45 pistettä on vielä voitettavissa, Laitinen sanoo.

Laitinen ei osoita ketään yksittäistä henkilöä sormella KPV:n kehnon menestyksen johdosta.

– Joukkueeseen on panostettu ja joukkueen itsensä pitää havaita missä mennään. Puheet ovat puheita. Minä en ole tavoitteita asettanut, vaan joukkue itse niin teki. Ei se ole valmentajakaan, vaan pelaajat ja koko joukkue. Yhdessä hommat on tehtävä.

Laitisen mukaan panostukset KPV:hen ovat tänäkin vuonna sitä luokkaa, että tuloksen pitäisi olla aivan toinen.

– Kun ottaa huomioon panostukset, niin olemme väärässä päässä sarjaa. On melko maagista, mistä tämä menestymättömyys johtuu. Ei voi hautautua epäonnen ja yksittäisten tapausten taakse. Kyllä syy on aina jossain muualla.

KPV kertoi, että valmentaja vaihtui yhteisymmärryksessä. Usein vastaavissa tilanteissa näin sanotaan, mutta tilanne voi olla todellisuudessa toinen.

– Näin oli sovittu Nikon kanssa, että jos ei lähde kulkemaan on yritettävä muuta. Nyt hän ilmoitti, että ei löydy keinoja, millä saisi pelin kulkemaan. Kaveri on niin seuran mies, että aloite tuli häneltä.

Niklas Vidjeskog oli luonteva valinta jatkamaan valmentamista.

– Nikke on ollut tuossa ja tuntee pelaajat. Vähän olisi ollut sellaisia, jotka olisivat kolmen kuukauden jobiin ryhtyneet. Olisi pitänyt puhua jo ensi kaudesta. Nyt on kuitenkin hoidettava divaripaikka kotiin ja vasta sitten voi puhua seuraavasta kaudesta.

//26.7. kello 13.54 Muutettu Widjeskogin kirjoitusasu Vidjeskog-muotoon.

//26.7. kello 17.37 Täydennetty Matti Laitisen haastattelu.

#

Kommentoi 3 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.