Paikallisuutiset

Huoltokorjaamo Autostore sulki ovensa: toimitila Vaunusepäntiellä meni alta, eikä uutta löytynyt – uuden työpaikan saamisessa ei ole vaikeuksia, sillä nykytekniikan hallitsevista asentajista on pulaa

Autostoren halli on tyhjennetty ja viimeistä moottoria viedään. Carl-Johan Källman on huolissaan uuden tekniikan hallitsevien asentajien riittävyydestä.
Autostoren halli on tyhjennetty ja viimeistä moottoria viedään. Carl-Johan Källman on huolissaan uuden tekniikan hallitsevien asentajien riittävyydestä. Kuva: Pentti Höri

Vaunusepäntiellä sijaitseva huoltokorjaamo Autostore on lopettanut toimintansa. Kiinteistö, jossa yritys on toiminut, on myyty ja se tullaan purkamaan. PS:n tietojen mukaan paikalle on suunnitteilla liikekiinteistö, johon sijoittuu tavarataloketju Rusta.

– Toukokuussa tuli varma tieto, että kiinteistö vaihtaa omistajaa, ja sen on oltava tyhjä heinäkuun loppuun mennessä. Huhuja tästä oli ollut jo aiemmin, Autostoren osakas ja toiminnan vetäjäCarl-Johan Källman kertoo.

Kalusto on myyty ja halli jo tyhjennetty.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Yritimme löytää yhteistyökumppaneita ja uusia toimitiloja, mutta aika kävi vähiin emmekä onnistuneet siinä. Vaihtoehdoksi jäi toiminnan lopettaminen.

Källman valittelee, että paikallista jatkajaa ei myöskään Peugeotin ja Citroënin merkkihuollolle löydetty. Autostoren nimellä huoltokorjaamo on toiminut vuodesta 2007 lähtien.

Viime vaiheessa yrityksessä on työskennellyt kolme henkilöä. Tyhjän päälle ei ole Källmanin mukaan putoamassa kukaan.

– Töitä on, ja tekijöistä on pulaa. Meille kolmelle uuden työpaikan löytäminen ei ole kovin vaikeaa. Se löytää sinut, eikä sinun tarvitse sitä hakea.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Asentajien vaatimukset nousevat koko ajan. Hybridit ja täyssähköautot tekevät väkevästi tuloaan.

– Polttomoottorilla toimivien autojen tekniikka edistyy lisäksi hurjaa vauhtia. Autohin laitetaan yhä enemmän lisävarusteita kuten navigointia ja multimediaa, eikä niihin perehtyminen käy tuosta vain.

Carl-Johan Källmanin mukaan autoalan pohjakoulutus ei ole ehtinyt kehitykseen mukaan.

– Ei lähellekään. Meillä merkkihuoltona oli se hyvä puoli, että meitä koulutettiin monta kertaa vuodessa uuteen tietoon ja tekniikkaan. Mutta jos koulusta pitäisi saada pohjat ja kaikki tämä uusi tieto, se on vaikeata ellei mahdottomuus.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaresta poistui nyt yksi korjaamo, mikä ei Källmanin mukaan voi olla näkymättä töiden odotusajoissa.

– Tässä tilanteessa valitettavasti käy niin. Meillä oli keskimäärin 2 000 korjausta vuodessa. Jossakin ne täytyy tehdä.

Myös korjaamotoimintaan soveltuvien toimitilojen puute on Pietarsaaressa silmiinpistävä ongelma.

– Yritimme integroitua muiden korjaamojen kanssa, ja pari olikin erittäin kiinnostunutta. Mutta heillä ei ole tilaa, seinät ovat jo vastassa.

Källmanin mukaan tällä hetkellä autokorjaamon perustamista miettivän on parasta perehtyä alkajaisiksi rakennuslupa-asioihin.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä