lauantai 31.7.2021 | 17:15
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pietarsaarelainen Hans Kreutzer ehdolla vuoden pohjalaiseksi – muita ehdokkaita muun muassa Ann-Luise Bertell ja Heikki Kaukoranta

Pohjanmaan liiton äänestyksessä voi äänestää kuuden finalistin joukosta vuoden pohjalaista

Laura Airola
Ma 12.7.2021 klo 10:37 | päivitetty ti 09:50

Hollannista Pietarsaareen kolmisen vuotta sitten muuttanut Hans Kreutzer on yksi Vuoden pohjalainen -äänestyksen finalisteista.

Kreutzer on kansalaisaktiivi, joka on muun muassa ollut pyörittämässä perhekahvilaa Pietarsaaressa ja innostanut kaupunkilaisia yhteisviljelyyn. Kreutzer vetää Let's grow together, Jakobstad! -kaupunkiviljelyhanketta.

Vuoden pohjalainen on henkilö, joka on toiminnallaan edistänyt pohjalaista yhteenkuuluvuutta, Pohjanmaan talouskehitystä tai pohjalaista kulttuuria.

FAKTA

Vuoden pohjalainen ehdokkaat

1. Lee Esselström, Strömsön juontaja ja käsityöasiantuntija. Esselströmin suunnittelemasta Strömsö-villapaidasta tuli nopeasti valtava menestys – ohjetta on ladattu yli puoli miljoonaa kertaa.

2. Catarina Mikkonen, Elpida-yhdistyksen puheenjohtaja. Auttaa ihmiskaupan uhreja.

3. Alexander Ståhlberg, maastohiihtäjä. Kolminkertainen nuorten MM-mitalisti Vuokatissa 2021.

4. Hans Kreutzer, Let´s grow together, Jakobstad! -kaupunkiviljelyhankkeen vetäjä. Hankkeen tavoitteena on sekä viljellä Pietarsaaren keskustassa että luoda ihmisille mahdollisuuksia tutustua toisiinsa.

5. Heikki Kaukoranta, Vaasan kaupungin johtava ylilääkäri. Tiedottaa pohjalaisille koronatilanteesta. Myös muita Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän jäseniä ehdotettiin – tässä äänestyksessä Heikki Kaukoranta edustaa koko ryhmää.

6. Ann-Luise Bertell, näyttelijä, kirjailija ja ohjaaja sekä Wasa Teaterin johtaja. Nousi Finlandia- ja Runeberg-ehdokkaaksi sukuromaanillaan Oma maa, joka sijoittuu suurelta osin Pohjanmaalle.

Pohjanmaan liitto sai tänä vuonna 130 ehdotusta vuoden pohjalaiseksi. Joukosta kuusi finalistia valittiin äänestykseen.

Muita finalisteja Kreutzerin lisäksi ovat Strömsön juontaja ja käsityöasiantuntija Lee Esselström, ihmiskaupan uhreja auttavan Elpida-yhdistyksen puheenjohtaja Catarina Mikkonen, maastohiihtäjä ja kolminkertainen nuorten MM-mitalisti Alexander Ståhlberg, Vaasan kaupungin johtava ylilääkäri Heikki Kaukoranta sekä näyttelijä, kirjailija ja ohjaaja, Wasa Teaterin johtaja Ann-Luise Bertell, jonka Pohjanmaalle sijoittuva sukuromaani Oma maa (2020) nousi Finlandia- ja Runeberg -ehdokkaaksi.

Kuka tahansa voi äänestää finalistien joukosta esimerkiksi postitse lähettämällä valitsemansa ehdokkaan nimen ja numeron postikortilla Pohjanmaan liitolle (Hietasaarenkatu 6 B, PL 174, 65101 Vaasa).

Myös tekstiviestillä voi äänestää kirjoittamalla "rösta" ja ehdokkaan numero (1–6), (esimerkiksi rösta 1) numeroon 13510. Tekstiviestin hinta on 0,95 euroa. Viimeinen äänestyspäivä on 30. heinäkuuta.

Pohjanmaan liitto järjestää kilpailun yhteistyössä HSS Median kanssa (Vasabladet, Österbottens Tidning, Syd-Österbotten). Vuoden pohjalainen 2021 julkistetaan elokuussa.

Muokattu 13.7. klo 09:50: Lisätty faktalaatikko, jossa on ehdokkaiden äänestysnumerot.

#