tiistai 20.4.2021 | 03:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pietarsaaressa sijaitsevaa Fäbodan vapaa-ajan aluetta parannetaan 135 000 eurolla: "Toivomme, että yhä useampi kaupunkilainen pääsee nauttimaan alueen ainutlaatuisesta luonnosta"

Vili Ruuska
Pe 26.3.2021 klo 16:30

Pietarsaaren kaupunki satsaa Fäbodan vapaa-ajan alueeseen. Palveluja parannetaan yli sadallatuhannella eurolla. ELY-keskus on myöntänyt 60 000 euron avustuksen, Pietarsaaren kaupungin osuus vaellusreittien parannushankkeesta on 75 000 euroa.

Kosteat, vaikeakulkuiset osuudet korjataan rakentamalla pitkospuita ja tekemällä muita parannuksia. Lisäksi Pikkuhiekan luo rakennetaan uusia grillipaikkoja ja lastenpolku. Myös kartat ja reitistö uusitaan.

– Olemme tehneet perusteellisen investoinnin koko alueella ja kartoittaneet reitistön vaikeakulkuiset osuudet. Vaikka tavoitteena on aloittaa työt mahdollisimman pikaisesti, kestävät ne todennäköisesti vuoden loppupuolelle saakka. Fäbodan vaellusreitit ovat parasta Pietarsaarta. Toivommekin, että toteutettavien toimenpiteiden avulla yhä useampi kaupunkilainen pääsee nauttimaan alueen ainutlaatuisesta luonnosta, kertovat teknisen palvelukeskuksen rakennuttajainsinööri Frank Bäcksholm ja maankäyttöinsinööri Viljam Knif tiedotteessa.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.