keskiviikko 24.2.2021 | 20:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Opetushallitus myönsi Kpedulle Erasmus+ -akkreditoinnin vuoteen 2027 saakka

Anne Mattila
Pe 19.2.2021 klo 13:24

Opetushallitus on myöntänyt Keski-Pohjanmaan ammattiopiston (Kpedu) kansainväliselle toiminnalle Erasmus-akkreditoinnin alkaneelle EU-ohjelmakaudelle 2021–2027.

Akkreditointi mahdollistaa Kpedulle säännöllisen vuosittaisen Erasmus-rahoituksen ammatillisen koulutuksen opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuuteen siinä vaiheessa, kun koronaviruspandemia ei enää estä ulkomaanvaihtojen toteuttamista.

Opetushallituksen myönteinen päätös osoittaa sen, että Kpedun kansainvälinen toiminta on tutkitusti suunnitelmallista ja laadukasta sekä vaikuttavaa.

Kpedu voi hakea omasta kiintiöstään rahoitusta opiskelijoiden ja henkilöstön kansainväliseen liikkuvuuteen Erasmus+-ohjelman ammatillisen koulutuksen hakukierroksilla koko EU:n ohjelmakaudella.

Kpedun lokakuussa 2020 jättämä hakemus sisälsi vastaukset muun muassa siihen, miten Kpedu aikoo toteuttaa Erasmus+-toimia jatkossa ja miten se kehittää edelleen liikkuvuustoimintaansa sekä mitkä ovat toimien tavoitteet. Myönteinen päätös saapui Opetushallitukselta helmikuun puolessa välissä ja akkreditointi astuu voimaan maaliskuun alusta.

#