Paikallisuutiset

Puistokerhon lopettamispäätös pysyy: Folkhälsan luopuu perinteisestä leikkipuistotoiminnasta - viimeinen puistopäivä on jouluviikolla

Folkhälsanin leikkipuistotoiminta jää historiaan vanhempien vetoomuksista huolimatta. Viimeinen puistopäivä Museopuistossa on 23. joulukuuta.
Folkhälsanin leikkipuistotoiminta jää historiaan vanhempien vetoomuksista huolimatta. Viimeinen puistopäivä Museopuistossa on 23. joulukuuta. Kuva: Arkisto/Pirkko Högkulla

Pietarsaari

Pietarsaaren Folkhälsan -yhdistys pysyy päätöksessään luopua perinteisestä lasten leikkipuistotoiminnasta. Viimeisen kerran puistokerhoa pidetään Museopuistossa 23. joulukuuta.

Lukuisat vanhemmat ovat vedonneet leikkipuiston jatkumisen puolesta mm. PS Pulssin sivuilla. PuheenjohtajaGretchen Back-Storvist sanoo hyvin ymmärtävänsä vanhempien murheen ja pitävänsä tilannetta valitettavana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ei ollut helppoa tehdä päätöstä, jolla 65-vuotinen perinne päättyy, hän kuvaa.

– Leikkipuistotoimintaa on ollut Pietarsaaressa yhtä kauan kuin paikallisyhdistyskin. Toiminta vaatii kuitenkin aika paljon pieneltä yhdistykseltä. Toivon sydämestäni, että toiminnalle löytyisi jatkaja.

Päätöksen taustalla on jatkuva huoli rahoituksen järjestymisestä.

– Budjetti olisi ensi vuodeksi noin 35 000 euroa. Kyse on lähinnä palkoista ja palkkauskustannuksista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupunki on maksanut budjetista yleensä päälle puolet ja loput rahoituksesta on saatu Brita Maria Renlundin säätiöltä.

Rahoitus ei ole ollut mikään automaatti; toiminta on ollut uhattuna aiemminkin.

– Olemme usein jännittäneet saadaanko tukea vai ei. Nyt kaupungin suunnasta saatu signaali on ollut, ettei tukea enää tulisi. Myös säätiön rahoitus on pienentynyt, Back-Storvist kertoo.

Yhtenä syynä on Back-Storvistin mukaan myös vähentynyt lapsimäärä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Touko-, elo-, syyskuussa aina lokakuun puoliväliin asti on yleensä vilkasta. Tammi-helmikuussa voitaisiin käytännössä pitää kiinni osallistujamäärän, mutta ei henkilöstön, puolesta kun henkilökunta pitäisi lomauttaa. Olemme onnistuneet saamaan työntekijöitä, vaikka kyse on 2,5-tunnin päivittäisestä työajasta. Siitä olisi vaikea enää nipistää.

Back-Storvist kokee, että kaikki on yritetty.

– On muun muassa pidetty iltapäiväpuistoa kerran viikossa, on jopa haettu ja viety pakolaislapsia puistoon. On tiedotettu eri tavoin ja eri kanavia pitkin - puistotädit ovat jakaneet työpäivän jälkeen tiedotteita postilaatikkoihin.

Enimmillään on ollut pyöritetty viisikin puistoa Permolta Svedeniin ja Vestanpoohon ja työllistetty kahdeksan puistotätiä.

Suosittu perhekahvila jatkuu. Sitä pidetään torstaisin Östanlidissä.

Myös Folkhälsanin uimakoulu on suurta toimintaa, joka vetää kesässä satakunta lasta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä