Paikallisuutiset

Katso video: Joulukuusi koristaa Pietarsaaren toria

Valot torin joulukuuseen ja Usko, toivo, rakkaus -symboleihin Isonkadun ylle sytytetään lauantaina vietettäviin joulunavajaisiin.
Valot torin joulukuuseen ja Usko, toivo, rakkaus -symboleihin Isonkadun ylle sytytetään lauantaina vietettäviin joulunavajaisiin. Kuva: Pirkko Högkulla

Pirkko Högkulla

Pietarsaaren toria nousi koristamaan kuusi keskiviikkona aamupäivällä. Se on kaadettu Svedenistä kaupungin mailta.

Ei hirveän korkean, mutta sitäkin kauniimman ja tuuhean kuusen kävi pystyttämässä Alerten puisto- ja viheralueen porukka ripein ja tottunein ottein.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuusi kurkottaa tutulla paikallaan Raatihuoneen edustalla noin kahdentoista metrin korkeuteen; ennätyskuusi on aikoinaan ollut peräti noin 24 metriä korkea.

Katso videolta kuinka Pauli Vähälassila muotoilee kuusen tyven sopivaksi.

.lemonwhale-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; width:100% } .lemonwhale-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }

Kuusi seisoo tukevasti yli metrin syvyisessä reiässä, joka on tehty joulukuusta varten. Muina aikoina reikää peittää kansi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aivan sellaisenaan paksurunkoinen kuusi ei sopinut reikään. Pauli Vähälassila käynnisti moottorisahan, karsi kuivat oksat pois ja muotoili tyven passeliksi.

Valot kuuseen sytytetään perjantaina illalla tai lauantaina aamulla, samoihin aikoihin kuin Usko, toivo, rakkaus -symbolit Isonkadun ylle. Ne luovat juhlan tuntua joulunavajaisiin, joita Pietarsaaressa vietetään lauantaina 28. marraskuuta. Ohjelmassa on mm. joulumarkkinat torilla kello 10-15.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä