Paikallisuutiset

Pietarsaaren Walkilla kehitetystä materiaalista on valmistettu jo satojatuhansia suojaessuja

Walki Groupin Pietarsaaren tehtaalla kehitetystä erikoissuojamateriaalista on valmistettu satojatuhansia suojaessuja Suomen sairaaloihin ja terveyskeskuksiin.  Materiaalin valmistus tapahtuu yhtiön Valkeakosken tehtaalla.
Walki Groupin Pietarsaaren tehtaalla kehitetystä erikoissuojamateriaalista on valmistettu satojatuhansia suojaessuja Suomen sairaaloihin ja terveyskeskuksiin. Materiaalin valmistus tapahtuu yhtiön Valkeakosken tehtaalla. Kuva: Walki Group

Pietarsaari

Walki Group Oy:ssä kehiteltiin nopeassa aikataulussa materiaali suojavaatteisiin viime keväänä. Ripeästi kasaan saatu kehitystiimi loihti reseptin näet parissa viikossa. Kehitystyössä voitiin hyödyntää paitsi yhtiön sisältä valmiiksi löytyvää vahvaa materiaalituntemusta myös kokemusta erikoissuojamateriaaleista.

Kehitystyötä tehtiin pääosin Pietarsaaressa. Materiaalin varsinainen tuotanto voitiin aloittaa keväällä Valkeakosken tehtaalla, josta löytyy valmiiksi raaka-aine ja kalustoonkin piti tehdä vain tietyt koneviritykset. Materiaali lähtee rullattuna asiakkaalle, joka valmistaa itse lopputuotteen, suojaessun.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tässä vaiheessa Walkin materiaalista on tuotettu jo satojatuhansia suojaessuja pääosin kotimaahan sairaala- ja terveyskeskuskäyttöön, kertoo kehityspäällikkö ja tekninen asiakaspalveluvastaavaPeter Martin Pietarsaaren Walkilta.

Kyseistä erikoismateriaalia olisi voitu ajaa Pietarsaarenkin yksikössä, mikä kuitenkin olisi vaatinut investointeja.

Terveydenhuollon käyttöön tarkoitettujen suojavaatteiden erikoismateriaali testattiin ennen tuotannon aloittamista sekä Tampereen Yliopistossa että johtavassa tarkastus-, verifiointi-, testaus- ja sertifiointiyritys SGS:ssä Helsingissä.

– Materiaali testautettiin myös Itävallassa, mikä mahdollistaa pääsyn Keski-Euroopan markkinoille, Martin kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Täytettävänä on useita vaatimuksia repeytymättömyydestä korkeaan käyttömukavuuteen. Lisäksi materiaalin tulee olla roiske- ja vesitiivis.

– Bakteerit ja virukset eivät pääse pinnan läpi vaatteisiin, minkä ansiosta tuote sopeutuu juuri covid-19 käyttöön, Peter Martin kuvaa.

Tarkoituksena on että "covid19" -materiaali jää Walki Groupin tuotevalikoimaan. Entuudestaan vastaavantyyppisiä tuotteita valmistetaan yhtiön Belgian tehtaalla.

Yritys voi auttaa useiden maiden terveydenhuoltoa samaan aikaa, sillä tuotantolaitoksia löytyy Suomen lisäksi Saksasta, Belgiasta, Hollannista, Iso-Britanniasta, Puolasta, Venäjältä ja Kiinasta. Tuotantolaitoksia on yhteensä 13.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren tehtaalla valmistetaan kosteussuojan sisältävää pakkausmateriaalia muun muassa paperiteollisuuteen - paperirullien pakkaustarpeisiin. Yrityksen tuottamaa materiaalia käytetään myös vaikkapa kopiopaperin pakkaamiseen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä