Paikallisuutiset

Aila-myrsky raivosi Fäbodassa: Vierailun jäljiltä jäi vankkarunkoinen mänty matkailuvaunun sohvalle - "Hirveää ja järkyttävää" - Katso video tuhoista

Pietarsaari

Aila-myrsky pyyhkäisi puita nurin pitkin poikin Pietarsaaren seutua aiheuttaen myös materiaalisia vahinkoja. Myrsky kaatoi lukuisia puita mm. Fäbodan tielle ja riepotteli Fäbodassa sijaitsevaa karavaanialuetta kovalla kädellä keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Viisi matkailuvaunua jäi puun alle, loput kaatuneet rungot osuivat vaunujen väliseen maastoon ja alueen reunoille.

Katso video: Puu kaatui matkailuvaunun päälle, meni katon läpi ja rikkoi mennessään kaiken mikä tielle osui:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

.lemonwhale-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; width:100% } .lemonwhale-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }

Pahoja vaurioita kärsiArmida Sandbergin jaSeppo Laineen matkailuvaunu. Korkea ja vankkarunkoinen mänty oli romahtanut katon läpi sisälle sohvalle rikkoen mennessään kaiken mikä tielle osui.

– Aivan hirveää ja järkyttävää. Tuntuu kuin menettäisimme hyvän ystävän. Tämä matkailuvaunu on ollut meille myös kuin toinen koti. Siinä on vietetty monet mukavat hetket niin Fäbodassa kuin Espanjassakin, jossa meillä on myös vakipaikka.

– Onneksi kumpikaan ei ollut tapahtumahetkellä vaunussa sisällä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pariskunta muistelee myös kuinka Cabby saatiin tuliteränä vuoden 2005 syksyllä Ruotsista, suoraan tehtaalta. Se on ollut parkkeerattuna Fäbodaan ja sillä on käyty moneen otteeseen viihtymässä myös Espanjan auringon alla.

Mieluista matkailuvaunua on pidetty kuin kukkaa kämmenellä. Juuri on tehty iso huolto ja käytetty tänä vuonna katsastuksessa.

– Tuskin tästä enää kalua saa. Tai sitten korjaajan pitää olla aikamoinen taikuri, Seppo Laine toteaa.

Haaverista ilmoitti vaununaapuri aamukuudelta torstaina.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olimme jo hereillä kun puhelin soi. Uutisen kuultuamme ajattelimme toiveikkaina, että puu on ehkä pikkuisen raapaissut pintaa. Ei tällaista tuhoa olisi siinä vaiheessa osannut kuvitellakaan, että sisätiloissakin on yhtä kaaosta, Armida Sandberg suree.

Elämää jo pitkään nähnyt pariskunta tuumii lopuksi, että tapahtunut kuuluu niihin asioihin, joille ei mahda mitään.

Juttua päivitetty videolla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä