Urheilu

Jarolle taisteluvoitto – avauspuolikkaalla hankittu etumatka kesti loppuun saakka

Jaro - EIF 4-2 (3-1)

Kauden alussa EIF riepotteli Jaroa kotikentällään pahanlaisesti, joten revanssi oli paikallaan arki-illan sateisessa koitoksessa. Runsasmaalisessa ottelussa vierailija oli koko ajan sitkeänä takaa-ajajana ja laittoi kotimiehistön pitkäksi aikaa vain puolustusasemiin. Avauspuolikkaalla hankittu etumatka kuitenkin kesti loppuun saakka ja arvokkaat pisteet putosivat Jaron pussiin.

Vahvoista pelaajatyypeistä koostuva ja hyvin liikkuva EIF otti pelin alussa pallonhallinnan. Jaro oli vaikeuksissa lähes 20 minuuttia. Peli alkoi kuitenkin kääntyä hieman yllättävästä osumasta. Topi Järvinen löysi Jean Mabindan keskityksen ja hieno pusku painui yläkulmaan 23. minuutilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toni Takamäki pukkasi lisäjohtoa 36. minuutilla Järvisen antamasta kulmurista ja viisi minuuttia myöhemmin Wilt Inalien laukoi alakulmaan Markus Kronholmin pystysyötön. Etumatka ei vastannut pelin kulkua.

Topi Järvinen oli monessa mukana. Avauspuolikkaan lopulla Järvinen aiheutti turhan vapaapotkun, josta EIF:n Ayabulela Konqobe pukkasi kavennuksen. EIF tuli toisella puolikkaalla jo maalin päähän vastahyökkäyksestä, joka aukeni Järvisen harhasyötöstä. Vaihtomies Jakob Gottberg viimeisteli 3-2 osuman.

EIF vie peliä lähes koko toisen 45-minuuttisen. Jaro sai kuitenkin helpottavan rangaistuspotkun 63. minuutilla EIF-puolustuksen käsivirheestä. Wilt Inalien kiskaisi pilkulta illan toisen maalinsa. Punapaitojen peli hajosi toisella puoliajalla melkoisesti. Palloja menetettiin jatkuvasti. Kakkospallot, kaksinkamppailut ja pelin avaaminen meni toistuvasti ja helposti vihreäpaitaisille vieraille. "Game plan" sekä prässipeli katosi. Puolustus pysyi silti, vaikkakin huojuen, lopun aikaa koossa ja takasi voiton.

Kahdesti osunut Wilt Inalien oli pelipäällä.

- Ensimmäiseen maaliini sain hyvän paikan ja onnistuin. Lopussa jouduimme aika koville ja töitä oli tehtävä. Keli ei pahemmin haitannut ja yritimme kaikesta huolimatta pelata omaa peliä ja voitimme.

Valmentaja Niklas Käckoa, voitosta huolimatta, pelin hajoaminen harmitti.

- Tiesin, että toiselle puolikkaalle vastustaja tulee voimalla. He saivat lisäenergiaa kavennuksesta juuri ennen taukoa. Peli katosi kontrollista pitkiksi toveiksi eivätkä asemat pysyneet. Organisoidut hyökkäykset puuttuivat ja tuli huonoja ratkaisuja. Joukkueesta kuitenkin näkyi hyvä moraali loppuajan taistelussa puolustuksessa. Siihen olen tyytyväinen.

Jaro oli paikoissa tehokas ja myös onnekas. Joukkueesta löytyi nyt muita ratkaisijoita, vaikka Anthony Olusanya jäi ilman osumia ja Severi Kähköstä säästettiin oireilevan jalan takia. Kauden ensimmäisen koko ottelunsa pelannut maalivahti Topi Valtonen selvisi urakastaan tyydyttävästi kahdesta takaiskusta huolimatta.