Urheilu

Jaron ilotulitus löi eteläisen naapurin polvilleen – kolme maalia 20 minuutissa shokeerasi VPS:n

Jaro–VPS 6–1 (3–0)

Vanhat kiistakumppanit jo liiga-ajoilta iskivät yhteen keskiviikon kierroksella. Tasaiseksi uumoiltu koitos kääntyikin varsin nopeasti Jaron eduksi, sillä 20 minuutissa oli taululla jo 3–0-numerot.

Jaro aloitti terävästi. VPS:n puolustus puhkottiin yllättävän helposti ja kaikki näytti toimivan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Topi Järvinen aloitti maali-iloittelun 10 minuutin kohdalla luikertelemalla laidaltaan ohi VPS-puolustuksen.

Severi Kähkönen iski 17. minuutilla Joni Remesahon syötöstä 2–0 ja kolme minuuttia myöhemmin Anthony Olusanyan laukaus otti puolustajasta kimmoketta ja painui verkkoon.

Reilu johto lyhyessä ajassa johti vähitellen pieneen suvantovaiheeseen, ja VPS pystyi horjuttamaan Jaron alakertaa muutamalla vaarallisella tekopaikalla, mutta ei onnistunut viimeistelemään. Jaro pääsi tauolle hyvän esityksen jälkeen ilman takaiskua.

Toisen 45-minuuttisen alussa valmentaja Niklas Käcko vaihtoi kentälle kuntoutuneen Wilterlynd Inalienin. Minuuttia myöhemmin hyökkääjä kiitti luottamuksesta ja viimeisteli jo 4–0. Ja heti perään Severi Kähkönen lisäsi johtoa 5–0:aan Olusanyan syötöstä.

Vaikka VPS:n tilanne oli lohduton, jaksoi se punnertaa 83. minuutilla kavennuksen Momodou Sarrin toimesta. Vasta kentälle vaihdettu Kasperi Polvilampi avasi syötöllään paikan.

Pari minuuttia ennen täyttä aikaa laukoi Inalien kaatamisestaan tuomitusta rangaistuspotkusta 6–1-loppunumerot.

Tunnelma Jaron leirissä oli pelin jälkeen tavallista riehakkaampi ja 1 754 katsojaa eli tyytyväisenä mukana. Moista herkkua ei kotiyleisölle kovin usein ole tarjolla.

Viime kaudella JBK:ssa maaleja mättänyt Inalien oli heti vaarallinen kentälle päästyään.

– Pääsin heti hienosti mukaan. Meidän "game plan" toimi. Kentällä tuli tilaa juuri niin kuin olimme suunnitelleet. Nyt olen kunnossa, mutta 90 minuuttia en ole vielä päässyt kokeilemaan, selvitti kaksi osumaa tehnyt amerikkalaishyökkääjä.

Valmentaja Niklas Käcko pysyi rauhallisena suurvoitonkin jälkeen.

– Alussa kaikki tuntui onnistuvan. Pelaajat ottivat suunnitelman omakseen. Pelasimme suoraviivaisesti ja leveällä rintamalla. Saimme ylivoimatilanteita niin kuin halusimme. Pienen notkahduksen jälkeen olimme valmiina toisellekin puolikkaalle. Parannusta tarvitaan puolustuksessa varsinkin keskityspalloihin.

VPS:n käskijä Christian Sund oli kuin maansa myynyt.

– Kyllä Jaro yllätti meidät täysin. Alku oli varsinainen shokki. Meiltä puuttui taistelutahto. Jaro laittoi pystypalloja linjan taakse ja aina oli mies menossa.

– Mentaalipuoli ei ollut mukana. Hävittiin kakkospallot ja kaksinkamppailut. Puuttui oman tilan voitto. Opittiin varmuudella se, ettei ilman taistelua ykkösessäkään voi voittaa yhtään ottelua, päätti Sund.