lauantai 8.8.2020 | 18:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Murskatappiosta kotivoiton hakuun – nigerialaistähti Stanley Amuzie tehnee sunnuntaina debyyttinsä Jaron paidassa

Kristian Sundqvist
La 25.7.2020 klo 12:28

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

FF Jaron pelit jalkapallon ykkösdivisioonassa ovat viime vuosina alkaneet tökkiä Jaakon päivien aikoihin. Tänä vuonna Jaro pelaa mainitulla viikolla vasta kauden viidennen sarjaottelunsa, kun vieraaksi sunnuntaina saapuu Myllykosken Pallo.

Viime lauantaina EIF:lle neljällä maalilla hävinnyt Jaro lähtee otteluun ehdottomana ennakkosuosikkina, vaikka MyPan penkin päässä juonii takavuosien mestarivalmentaja Ilkka Mäkelä.

– Emme liikaa keskity siihen, miten vastustaja pelaa, vaan pakotamme heidät mukautumaan omaan pelaamisemme, lupaa Jaron päävalmentaja Niklas Käcko.

Pietarsaarelaisyleisö saanee sunnuntaina mielenkiintoista seurattavaa nigerialaisen vasemman puolustajan Stanley Amuzien debyytin muodossa. Jalkapallon suurmaihin lukeutuvan Nigerian A-maajoukkueessa vielä hiljattain esiintynyt Amuzie, 24, on kamppaillut maansa paidassa kilpailullisessa ottelussa muun muassa Egyptiä ja Mohamed Salahia vastaan.

– Amuzie on 90 minuutin kunnossa, lupaa Käcko.

Miten ihmeessä tällainen pelaaja parhaassa iässään päätyi Suomeen ja Pietarsaareen?

Jaron toimitusjohtajan Fredrik Hagan mukaan kyseessä on yhteensattumien summa, mutta Jarokin on tehnyt oikeita asioita.

– Stanleyn Suomen-kontakti lähti siitä, että HJK oli kiinnostunut hänestä. Kun tämä asia ei edennyt, niin Stanleyn pelaaja-agentin ja hänen edustajansa toimienkin seurauksena hän tuli Pietarsaareen. Sitten heti iski koronan aikaansaama poikkeustila.

Jarossa Amuzie on muun muassa käynyt seuran puheenjohtajan kotona illallisella.

– Ja saanut käyttöönsä punaisen polkupyörän, johon toimitusjohtaja pumppasi hiki päässä ilmaa, Haga hymyilee.

Jarolla on tällä kaudella vyöryttää kentälle muitakin meritoituneita ulkomaalaispelaajia. Brasilialainen Toro ja argentiinalainen Guillermo Sotelo ovat ansioluettelonsa puolesta hekin tähtiä ykkösessä.

– Tämä on hieno tilanne joukkueen nuorten pelaajien kannalta, kiittelee Käcko yhteen ääneen maalivahti Emil Öhbergin kanssa.

Viime kauden pilanneesta vakavasta loukkaantumisestaan toipunut Öhberg, 27, kuuluu jo joukkueen isähahmoihin. Hän uskoo valmentajansa tapaan, että Jaron sekä tähtiä että kokemattomia omia kasvatteja yhdistävä kombinaatio tuo enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia.

#