lauantai 8.8.2020 | 17:30
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni aloitti Keski-Pohjanmaan kiertueensa Halsua-talolta: "Sormenheristelyn tilalle yhtenäisempää Suomea"

Jouni Nikula
Ti 21.7.2020 klo 10:41 | päivitetty ti 11:06

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni aloitti Keski-Pohjanmaan kiertueensa tänään Halsualta, Halsua-talolta.

Ensi kevään kuntavaalit nousivat heti avauksessa tilaisuuden ykkösteemaksi.

– Keskusta kiertää kenttää samalla, kun moni muu puolue mainostaa isolla rahalla televisiossa, Kulmuni kertoi noin parikymmenpäiselle yleisölle.

Vaaliteemoina keskustalla ovat työllisyys, toimivat etäyhteydet ja kunnan peruspalveluiden säilyttäminen. Kulmunin mukaan niitä voidaan saavuttaa vaikka erimielisyyksien kylvämisestä ja ihmisten arvottamisesta luopumisella.

– Elämme aikaa, jolloin elämäntapamoralisointia on aika paljon; mitä saa syödä ja millä saa liikkua. Se on vähän toisten ihmisten asioiden mestarointia. Mielestäni ihminen saa liikkua autolla jolla haluaa ja tehdä työkseen, mitä pystyy ja tahtoo. Sormenheristely johtaa siihen, että kinataan julkisuudessa eikä puhuta ollenkaan suomalaisia yhdistävistä ja tärkeistä asioista vaan pienistä yksityiskohdista. Ei meistä moni muuta mieltään, vaikka aamuun asti kinattaisiin. Ennemmin katsoisin sitä, että kova työnteko, ahkeruus ja sinnikkyys yhdistävät suomalaisia.

Kulmuni pysähtyy tänään vielä Pietarsaaressa, Kokkolassa ja Kannuksessa. Huomenna keskiviikkona hän vierailee Kalajoella, Ylivieskassa, Nivalassa ja Haapajärvellä.

Kulmuni on kiertänyt Suomea koko heinäkuun. Hänen on tulkittu käyvän puheenjohtajakisaa jo ennen kuin kisa on alkanutkaan.

Kun haastajat vielä empivät, on Kulmuni ilmoittanut hakevansa jatkoa puheenjohtajuudelleen. Keskustan puoluekokous pidetään syyskuussa Oulussa.

Keskusta taistelee tällä hetkellä neljänneksi suosituimman puolueen paikasta vihreiden kanssa. Kannatuksen kääntäminen kasvuun on sille kohtalonkysymys.

Päivitetty kello 11.05. Lisätty Kulmunin kiertueen ohjelmaan Kalajoki.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.