Paikallisuutiset

Jaakon maraton juostaan sittenkin: Juoksijat lähetetään matkaan korkeintaan 50 henkilön ryhmissä - jos ilmoittautuu viime tingassa, voi olla, että päätyy jonkin jälkijoukon sekaan

IF Drott järjestää kuin järjestääkin Jaakon maratonin kaikesta eli koronasta huolimatta. Juoksu järjestetään torstaina 23. heinäkuuta.

– Ainakin kilpasarjoissa juoksevien kannattaa ilmoittautua ajoissa eli heinäkuun 17. päivään mennessä, urheilujaoston puheenjohtajaKaj Nyman sanoo.

– Juoksijat lähetetään matkaan korkeintaan 50 henkilön ryhmissä. Jos ilmoittautuu viime tingassa, voi olla, että päätyy jonkin jälkijoukon sekaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tapahtumaan voi osallistua korkeintaan 500 juoksijaa, käytännössä ehkä 450. Toistaiseksi järjestäjät voivat vain arvuutella osanoton laajuutta. Viime vuonna osallistujia oli noin 300, kaikkien aikojen ennätys on lähemmäs 700 juoksijaa.

– Tämä on ollut maan isoimpia maratonkilpailuja, Kaj Nyman sanoo.

– Tänä vuonna se on ensimmäinen vähän isompi maraton -tapahtuma Suomessa. Hyvä tilaisuus juosta itselleen tilastoaika! Reitti on hyvä, ei ole suuria korkeuseroja.

Viime vuonna miesten matkan voitti Juha Laitinen Lapualta, hän voitti myös 2018. Naisten sarjan voitti Drottin Eva-Lena Wikström

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Varsinainen Jaakon maraton järjestetään sekä miesten että naisten sarjoissa sekä 40-, 50- ja 60 -vuotiaille. Samat sukupuolet ja ikäryhmät voivat valita myös puolimaratonin.

Tarjolla ovat myös 10,5 kilometrin Jaakon Vartti ja 5 kilometrin Jaakon Vitonen, joille voivat osallistua myös alle 16 -vuotiaat ja vitoselle jopa perheet, omaan tahtiin.

– Palkintojenjakoseremoniaa ei järjestetä, sihteeriSara Åhman kertoo.

– Kaikki osallistujat saavat mitalin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Drott järjestää Jaakon Maratonin nyt 44. kerran, ensimmäinen juostiin vuonna 1977. Alkuvuosina reitti kulki Uuteenkaarlepyyhyn ja takaisin.

Tänä kesänä käytetään viimevuotisia reittejä, pisin kulkee osin ohikulkutietä ja muidenkin reittien varrelle mahtuu yleisöä kannustamaan.

– On muistettava säilyttää turvaetäisyydet ja pitää huolta muistakin koronavarotoimista, Sara Åhman muistuttaa. Ensi vuonna IF Drott täyttää 100 vuotta ja maraton järjestetään 45. kerran.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä