Paikallisuutiset

Tekninen palvelukeskus selostaa Pietarsaaren virallisella Facebook sivulla Fäbodaan suunnitteilla olevien lasi-iglujen käsittelyprosessia: "Mikäli kaupunki luovuttaa maa-alueensa nyt esiteltyä tai muuta vastaava hanketta varten, niin rakennusten tarkka sijoitus ja muotoilu käsitellään rakennuslupaprosessissa".

Pietarsaari

Pietarsaaren tekninen palvelukeskus selventää kaupungin virallisella Facebook-sivulla Fäbodaan suunnitteilla olevien lasi-iglujen käsittelyprosessia seuraavasti:

"Ehdotetut iglut sijoitettaisiin kaupungin omistamalle maalle. Tässä tapauksessa kaupunki ei ole itse tehnyt aloitetta alueen hyödyntämisestä, vaan aloite on tullut suoraan yksityisiltä yrittäjiltä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Edeltävää keskustelua ei ole käyty kaupungin päätöselimissä, vaan pari viikkoa sitten hanke esiteltiin sellaisenaan kaupungin viranhaltijoille ja päättäjille. Kaupungin puolesta ei ole siten vielä tehty asiasta päätöstä tai periaatteellista kannanottoa".

Selostuksessa todetaan edelleen, ettei teknisen lautakunnan kokousta 15.7.2020 ole järjestetty ylimääräisenä Fäbodan aloitteen vuoksi, vaan päivämäärä otettiin kokouskalenteriin jo joulukuussa 2019, siltä varalta, että asioita olisi käsiteltävä kesän aikana. Kokous tullaankin pitämään ja ensisijaisesti hiljattain nähtävillä olleen asemakaavamuutoksen käsittelyä varten.

Selostuksessa todetaan, että "Fäbodan Pikkuhiekan alueen nykyinen asemakaava on vuodelta 1988, ja se on suurin osin vielä toteuttamatta. Siksi teknisen lautakunnan on ensin otettava kantaa siihen, onko kaava edelleen ajankohtainen, että voitaisiinko sitä nyt käyttää päätöksenteon perustana mahdollista uudisrakentamista varten? Jos näin on, niin tutkitaan seuraavaksi onko suunniteltu hanke yhteensopiva asemakaavan aluevarauksien ja määräysten kanssa. Kaupungin on myös otettava harkintaan, että edellyttääkö hanke uuden infrastruktuurin rakentamista alueeseen".

"Mikäli kaupunki tosin pystyy tarjoamaan tarkoituksenmukaisen sijoituspaikan, maa-alue luovutettaisiin yhtiölle vuokraamalla. Kaupungilla ei ole aiemmin tehty vuokrasopimuksia vastaaviin tarkoituksiin, jotta vuokrausehdot on muotoiltava sekä hankeen luonnetta että lähiympäristöä huomioon ottaen".

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

"Mikäli kaupunki luovuttaa maa-alueensa nyt esiteltyä tai muuta vastaava hanketta varten, niin rakennusten tarkka sijoitus ja muotoilu käsitellään rakennuslupaprosessissa".

Selostuksessa todetaan lopuksi Fäbodan kuuluvan myös kaupungin virkistys- ja matkailulaitoksien kokonaisstrategiaan ja, että työryhmä selvittää eri toimintamuotojen tulevat sijoituspaikat.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä