perjantai 10.7.2020 | 03:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Soiten alueella ei ole ilmennyt uusia koronatartuntoja perjantaina – Kuntayhtymä tiedottaa viikonloppuisin uusista tartunnoista vain poikkeustapauksissa

Arja Kangas
Pe 5.6.2020 klo 12:32 | päivitetty pe 13:22

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten alueella ei ole todettu perjantaina uusia koronavirustartuntoja.

Yhteensä Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu 31 koronavirustartuntaa, ja viimeisimmistä kahdesta tartunnasta kerrottiin torstaina.

Yhtään koronapotilasta ei ole osastohoidossa.

Viime päivinä Soiten koronatartuntaluvut ovat nousseet Reisjärvellä todettujen tartuntojen vuoksi. Reisjärvi kuuluu peruspalvelukuntayhtymä Selänteeseen, mutta hankkii erikoissairaanhoidon palvelut Soitesta.

Reisjärvellä on todettu yhteensä 12 koronavirustartuntaa.

Koronavirustestejä tehdään matalalla kynnyksellä koronaoireisilta Soiten infektiovastaanotoilla.

Soitesta kehotetaan hakeutumaan testaukseen myös lievistä koronavirukseen viittaavista oireista. Soiten tietojen mukaan koronapuhelimessa ja infektiovastaanotoilla tilanne on jatkunut rauhallisena.

Soitesta tiedotetaan, että jatkossa koronatilanteesta kerrotaan viikonloppuisin ja pyhinä vain, jos tilannekuva muuttuu olennaisesti. Se tarkoittaa sitä, että esimerkiksi viikonloppuna todetuista uusista positiivisista koronatestituloksista tiedotetaan vasta maanantaisin, mikäli tulokset eivät ole jollain tavalla poikkeavia tai aiheuta erityistä riskiä.

THL:n perjantain tietojen mukaan Suomessa oli nyt 6 941 varmistettua tautitapausta.

Miksi THL:n ja Soiten koronatilastot poikkeavat toisistaan? Mikä on Soiten toiminta-alue? Näin Soite tilastoi koronavirustartunnat – keskiviikkona ei todettu uusia tapauksia

#