Paikallisuutiset

Vähän kesti, mutta lopulta se sieltä tuli: Pietarsaaren tori aukeni pysäköinnille

Aarre Puura ja Risto Hiltunen kiinnittivät pysäköinnin sallivat opasteet Pietarsaaren torin laidalle. Parkkeeraaminen on nyt luvallista torille merkityn alueen sisällä.
Aarre Puura ja Risto Hiltunen kiinnittivät pysäköinnin sallivat opasteet Pietarsaaren torin laidalle. Parkkeeraaminen on nyt luvallista torille merkityn alueen sisällä. Kuva: Pentti Höri

Nyt se on sitten virallisesti totta: Pietarsaaren torilla saa pysäköidä.

Kaupungin huoltoyhtiö Alerten miehet asensivat perjantaina torin kupeelle pysäköinnin luvallisuudesta kertovia merkkejä. Ne pultattiin kiinni jo aiemmin torille tuotujen penkkien järeisiin betonialustoihin.

– Eivätpä lähde kenenkään matkaan, vitsailivatRisto Hiltunen jaAarre Puura merkkejä pystyttäessään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Torin itälaidalle, Raatihuoneen eteen on rajattu valkoisella viivalla alue, jonka sisällä pysäköinti on sallittua kiekon kanssa kahdeksi tunniksi arkisin kahdeksasta kuuteen, lauantaisin kahdeksasta kolmeen.

Iltaisin ja pyhisin torin rajatulla alueella voi pysäköidä ilman aikarajoitusta.

Tämän vahvistaa myös kaupungininsinööriHarri Kotimäki. Nyt katsotaan ja seurataan, mikä on uuden parkkipaikan suosio ja miten homma lähtee sujumaan.

– Toivottavasti autoilijat pitävät rajoituksista kiinni, eikä esimerkiksi roskaamista tapahdu, Kotimäki sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Torin käyttö ja siltä puuttunut pysäköintimahdollisuus on ollut viime vuodet Pietarsaaren kestopuheenaiheita.

Koronakriisin puhjettua maaliskuussa Pietarsaaren keskustan liikeyrityksiä edustava Cityryhmä ehdotti, että pysäköinti torilla sallittaisiin väliaikaisesti. Tämän katsottiin helpottavan yrittäjiä nopeasti vaikeutuneessa taloudellisessa tilanteessa.

Tekninen lautakunta päättikin näin pääsiäisen alla. Nyt noin kuuden viikon tuumaustauon jälkeen opasteet saatiin vihdoin paikoilleen samaan aikaan, kun aurinko hymyili lämmittäen alkavaa viikonloppua ajankohtaan kuuluvalla tavalla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä