tiistai 26.5.2020 | 16:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

HSS Media ostaa Radio Vaasan radiotoiminnan

Ma 18.5.2020 klo 11:15

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Mediakonserni HSS Media aloittaa paikallisradiotoimijana ostamalla radiotoiminnan Radio Vaasalta. Kaksikielinen radiokanava Radio Vaasa on nyt osa HSS Mediaa.

HSS Media ostaa radiotoiminnan, ei yritystä. Kaupassa kaikki taajuudet ja kaikki itse radiotoimintaan tarvittavat asiat siirtyvät uudelle omistajalle, myös nimi Radio Vaasa – Radio Vasa ja kolme työntekijää siirtyvät uudelle omistajalle.

Anssi Marttinen on ollut vuodesta 2014 Radio Vaasan ainoa omistaja. Marttinen on tyytyväinen, että Radio Vaasa tulee osaksi mediataloa, joka ymmärtää, kunnioittaa ja tukee paikallisuutta.

Radio Vaasa on taistellut taloudellisten haasteiden kanssa samalla kun HSS Media kertoo sisäisesti keskustelleensa paikallisesta radiotoiminnasta. Kun kaksikielinen radiokanava oli yhteydessä HSS Mediaan vuoden alussa osapuolet totesivat että palaset loksahtivat paikoilleen.

–Tämä on luonnollinen askel eteenpäin HSS Median kehityksessä. Paikallisen kaupallisen radion tulevaisuuden turvaaminen tuntuu myös hyvältä. Monien erilaisten mediatoimijoiden olemassaolo paikallisesti Vaasassa ja Pohjanmaalla on meille ja koko alueelle tärkeää, sanoo HSS Median toimitusjohtaja Niklas Nyberg yhtiön tiedotteessa.

HSS Media julkaisee Vasabladetia, Österbottens Tidningiä sekä Syd-Österbottenia. Yhtiön toimipaikkoja ovat Kokkola, Pietarsaari, Vaasa, Närpiö ja Kristiinankaupunki. HSS Media Ab:n omistaa Harry Schaumanin säätiö.

#