Paikallisuutiset

Pietarsaaressa aletaan rakentaa vuokra-asuntoja muuttavan työvoiman tarpeisiin: "Työpaikan saajan pitäisi nopeasti pystyä vuokraamaan nykyaikainen koti"

Pietarsaaressa on pulaa laadukkaista vuokra-asunnoista, mikä tulee vastaan muun muassa rekrytoitaessa työvoimaa kaupungin ulkopuolelta.

Kaupungin omistama kiinteistöyhtiö Ebba on nyt työstänyt yhdessä ammattikoulu Optiman kanssa konseptin, jolla tähän tarpeeseen pyritään vastaamaan.

Vestersundinkylään, Sale-marketin viereiselle tontille aletaan rakentaa 14 vuokra-asuntoa käsittävää rivitalokokonaisuutta, yhteensä seitsemää taloa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ensisijaisesti on kysymys rekrytointiasunnoista, joissa on määräaikainen vuokrasopimus, jotta voisimme vastata työmarkkinoiden tarpeisiin. Jos saa työpaikan paikkakunnalta, pitäisi huolettomasti ja nopeasti pystyä vuokraamaan nykyaikainen koti, kertoo Ebban toimitusjohtajaÅsa Björkman.

Hänen mukaansa asunnot edustavat modernia tasoa, mutta mitään luksusta niihin ei tule.

– Jos töihin tuleva sitten päättää asettua Pietarsaareen, hän voi rauhassa katsella uutta asuntoa paikkakunnalta.

Vastaavaa hanketta ei ole toteutettu aiemmin Pietarsaaressa. Åsa Björkmanin mukaan vuokra-asuntoja on rakennettu kaupunkiin viimeksi 1990-luvulla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ei ole ollut tahoja niitä rakentamaan. Vuokrilla investointi tulee hitaasti takaisin myyntiasuntoihin verrattuna.

Hanke toteutetaan vaiheittain. Optimalle se merkitsee opetusprojektia, joka voidaan toteuttaa tavanomaista rakentamista hitaammin.

– Kokonaisuudessaan rakennusprojekti kestää noin viisi vuotta. Optimalle järjestely on paras mahdollinen, koska aikataulu ei luo paineita. Odotamme innolla yhteistyötä, kertoo Optima kuntayhtymän johtajaMax Gripenberg.

Timoteintielle tulevat asunnot suunnittelee NK Project Pietarsaaresta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uudisrakennus koostuu 7 taloryhmästä ja yhteensä 14 asunnosta. Asunnot ovat kooltaan 44–77-neliöisiä, ja asunnoissa on yhdestä kolmeen makuuhuonetta. Asunnot rakennetaan yhdessä tasossa ja autokatos on asunnon yhteydessä.

Edellyttäen, että rakennuslupa myönnetään, alkaa rakentaminen syksyllä. Neljä ensimmäistä asuntoa ovat valmiita toukokuussa 2022.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä