lauantai 28.3.2020 | 10:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Soitessa koronavirustilanne on rauhallinen eikä uusia tartuntoja ole ilmennyt kahden aikaisemman lisäksi – Valmistautuminen on edennyt suunnitelmallisesti

Arja Kangas
To 19.3.2020 klo 13:59 | päivitetty to 14:23

Soiten koronavalmiusryhmän torstaina julkaiseman tiedotteen mukaan valmistautuminen Soitessa koronavirusta varten on edennyt suunnitelmallisesti.

Tällä hetkellä tilanne on sairaalassa rauhallinen, eikä uusia positiivisia testituloksia ole saatu Soiten alueelle viime viikonlopun kahden positiivisen tuloksen jälkeen. Näytteitä on otettu. Koronapoliklinikalla ja –puhelimessa ei ole ollut ruuhkaa.

Tiedotteen mukaan Soiteen on tulossa oma näytteiden testauslaite, mutta sen tarkemmasta aikataulusta ei ole vielä tietoa.

Soiten henkilöstöä on kartoitettu ja uudelleensijoitettu sinne, missä henkilökuntaa tullaan tarvitsemaan eniten, ja työtä aiotaan jatkaa edelleen. Henkilöstön koulutuksia on lisätty epidemiatilanteeseen varautumisen näkökulmasta.

Lisäksi verkkoon on laitettu ilmoitus, jonka kautta eläköityneet sekä muut vapaana olevat ammattilaiset voivat ilmoittautua Soiteen töihin.

Hoidon ja hoivan yksiköitä on kartoitettu sen perusteella, mitä yksiköitä voidaan tarpeen mukaan muuttaa koronapotilaille sopiviksi. Tätä työtä jatketaan ja asiasta tiedotetaan myöhemmin tarkemmin.

Lisäksi Soiteen ollaan perustamassa niin sanottu kotikorona-tiimi, joka keskittyy infektiopotilaiden kotihoitoon. Tätä valmistellaan hoidon ja hoivan toimialueella.

Etätyötä tehdään etätyöohjeen mukaisesti esimiehen valvonnassa. Heille, jotka eivät voi tehdä etätyötä, laaditaan opiskelumateriaalipaketti, jota voivat alkaa käymään läpi.

#