lauantai 11.7.2020 | 01:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Salametsästysrikoksen tuomio annetaan tänään – Kolme nuorta miestä ampui satoja eläimiä Pietarsaaren seudulla

Minna Mustonen
To 28.11.2019 klo 08:25

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Tänään keskiviikkona Pohjanmaan käräjäoikeus antaa tuomionsa poikkeuksellisesta salametsästysrikoksesta.

Kolmea nuorta miestä syytetään satojen kissojen, kymmenien rusakoiden, metsäkauriiden ja valkohäntäpeurojen ampumisesta Pietarsaaren seudulla. Osa eläimistä jätettiin haavoittuneena luontoon.

Teot tapahtuivat vuosina 2016 ja 2017, salametsästys jatkui kuukausien ajan pääasiassa Vestersundinkylän ja Pörkenäsin kylän välillä kulkevan Fäbodantien varrella.

Syyttäjä vaatii miehille metsästysrikoksista muun muassa ehdollista vankeutta ja sakkoja. Kahta miestä syytetään törkeästä metsästysrikoksesta.

Miehet myöntävät teot, mutta kiistävät syyllistyneensä törkeään metsästysrikokseen.

Lue täältä lisää aiheesta:

Rikos metsän siimeksessä – Metsästysrikollisuudelle on leimallista pieni yhteisö ja vaikenemisen laki, mutta nyt kulttuuri on muutoksessa: "Joka nurkalla alkaa olla kameroita"

Pietarsaarelaiset miehet ampuivat huvin vuoksi eläimiä: Syyttäjä vaatii ehdollista vankeutta ja tuhansien eurojen korvauksia – Audi A6 luokiteltiin rikoksentekovälineeksi

Ravintoa etsivät villikissat viihtyvät turkistarhojen liepeillä – Uudenkaarlepyyn kunnaneläinlääkäri Marica Iiskola: "Viranomaisilta ei ole tullut meille eläinsuojeluilmoituksia tarhoille"

#