lauantai 11.7.2020 | 00:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Suomen ensimmäinen O´Learys sulkee ovensa Pietarsaaressa – Toimitusjohtaja Timo Kuusiston mukaan ravintolatoiminta jatkuu: "Nyt on aika kokeilla uutta konseptia"

Tapio Lehtinen
Ti 26.11.2019 klo 16:30

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

PIETARSAARI

Pietarsaaren Kaupunginhotellin tiloissa toimiva urheiluravintola O'Learys lopettaa toimintansa helmikuussa.

Kaupunginhotellin toimitusjohtaja Timo Kuusisto avasi O'Learys -ketjun ravintolan Pietarsaareen vuonna 2010. Kyseessä oli ketjun ensimmäinen ravintola Suomessa.

Kaupunginhotellin ja ruotsalaislähtöisen urheilubaariketjun välinen Franchising-sopimus oli viiden vuoden mittainen. Sopimusta jatkettiin vielä toiset viisi vuotta, mutta kolmatta sopimuskautta ei tule.

– Toiminta jatkuu, mutta jossakin muussa muodossa. Nyt on aika kokeilla uutta konseptia. Lähiviikkoina selviää, mikä se on, sanoo Kuusisto.

Voimassa oleva sopimus päättyy tammikuussa. Kuusiston mukaan kymmenen vuoden mittainen jakso samalla konseptilla on ravintola-alalla pitkä aika.

– Tavataan sanoa, että kolmen vuoden välein pitäisi vaihtaa konseptia ja keksiä jokin uusi juttu, sanoo Kuusisto.

O`Learys tunnetaan urheilubaarikonseptista, jossa on vaikutteita Bostonin urheilukulttuurista ja pohjoisamerikkalaisesta keittiöstä.

– Tämä toimi oman aikansa, mutta se ei toimi enää. Aistittavissa on jonkin asteista kyllästymistä, pohtii Kuusisto.

Hänen mukaansa alkuvaiheessa asiakkaat tulivat innokkaasti katsomaan sellaisia urheilukanavia, joita heidän koti-TV:ssä ei näkynyt.

Nykyisin kanavatarjonta on toista luokkaa kuin kymmenen vuotta sitten, eikä asiakkaiden tarvitse tulla ravintolaan nähdäkseen kansainvälisen tason huippu-urheilua.

O'Learys toimii katutasossa 400 neliön tiloissa Kaupunginhotellin tiloissa.

Pietarsaaren kaupunginhotellissa tehtiin viime vuonna mittava remontti. Kuusiston mukaan kaupunginhotellin liiketoiminta on kannattavalla pohjalla.

– Teollisuuden investoinnit tuovat asiakkaita Kaupunginhotelliin. Hotellissa on paljon kansainvälisiä asiakkaita, ja meidän pitää ottaa heidät huomioon, kun mietimme korvaavaa toimintaa O'Learysin tilalle, sanoo Kuusisto.

#