Paikallisuutiset

Leffahullu Nara Uusihanni rupesi pyörittämään elokuvakerhoa After Eightissä: - Kaipaan katselukokemuksen jakamisen lisäksi keskustelua elokuvasta. Halusin myös järjestää suomenkielisille jotain kivaa tekemistä.

Ensimmäiset leffa-arvostelunsa Nara Uusihanni kirjoitti jo kymmenvuotiaana. Tikkukirjaimilla raapustettuja elokuvapäiväkirjoja kertyi lopulta korkea pino.– Jossain vaiheessa heitin, yhtä lukuun ottamatta, kaikki elokuvapäiväkirjat pois kun nolotti niin raskaasti. Nyt aikuisena sitten kaduttaa.

Pietarsaari

Nara Uusihanni, 28, on katsonut elokuvia pikkulapsesta asti ja kirjoittanut arvosteluja vuosikausia, ensin tikkukirjaimilla päiväkirjaan, sitten blogiinsa.

Nyt hän haluaa jakaa katselukokemuksia ja vaihtaa mielipiteitä muidenkin elokuvaharrastajien kanssa. Motivaattorina oli lisäksi järjestää suomenkielisille jotain kivaa tekemistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Areenana on vastaperustettu elokuvakerho, joka kokoontuu After Eightissä lauantaisin iltakuudelta.

"Ajatuksenani on tutustuttaa katsojat eri genrejen ja maiden laadukkaisiin ja vähemmän tunnettuihin teoksiin".

– Kaipaan katselukokemuksen jakamisen lisäksi keskustelua elokuvasta. Vuorovaikutus voi olla mielipiteiden vaihtamista ja elokuvan pohtimista monesta eri näkökulmasta tai mitä tunteita ja ajatuksia nähty ylipäätään herätti itsessä, kuvailee Uusihanni.

–  After Eightin tilat Lilja Hostellin yläkerrassa sopivat tarkoitukseen hyvin. Täällä saa oikeasti olla rauhassa ja mukaan saa halutessaan ottaa pientä purtavaakin.

Yksi kriteeri ohjelmistoon mukaan valittavissa elokuvissa on kiinnostavuus, ei niinkään maailmanlaajuinen arvostus. Filmi-illassa katsellaan laatuleffoja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ajatuksenani on tutustuttaa katsojat eri genrejen ja maiden laadukkaisiin ja vähemmän tunnettuihin teoksiin.

– Kyse voi olla loistavasta näyttelijätyöstä tai vaikkapa upeasta maskeerauksesta. Jaan lähinnä asioita, jotka ovat minun mielestäni kauniita ja hienoja. Usein kiinnitän huomiota vaikkapa siihen, miten tarina on rakennettu ja miten efektit on toteutettu.

Viimeksi näytettiin "The Fountain", seuraavalla kerralla laitetaan pyörimään dvd "Seitsemän vuotta Tiibetissä".

– Julkaisen perustiedot sisältävän elokuvalistan netissä ja voin lähettää saman listan osallistujille sähköpostitse. Eipä tule turhaa reissua, jos on sattumoisin nähnyt kyseisen leffan tai aihe ei vaan satu kiinnostamaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toiveena on, että kiinnostuneet ilmoittautuisivat osallistumisestaan ennakkoon vaikkapa sähköpostilla tai tekstiviestillä.

– Mukaan mahtuu helposti kymmenen katsojaa, maksimissaan viitisentoista, Uusihanni arvioi.

After Eight valikoitui kerhopaikaksi pienen mutkan kautta.

– Ensin tarjosin kerhoa työväenopistolle, mutta opiston kurssitarjonta oli jo täynnä. Tupis olisi ollut todella hyvä vaihtoehto, mutta epäilin löytävätkö sinne aivan kaikenikäiset. After Eight puolestaan houkuttelee kaiken ikäisiä eri aktiviteettien pariin; ainakin ensimmäisenä leffailtana olin porukan nuorin, naurahtaa Nara Uusihanni.

Kerhonvetäjä saa palkkikoksi hyvän mielen, myös osallistujille kerho on maksuton.

– After Eightin kanssa on sovittu viidestä esityskerrasta. Jossain vaiheessa tehdään arviointi, minkä jälkeen päätetään jatkosta. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota tietenkin mm. osallistujamäärään.

Ensimmäiset leffa-arvostelunsa Nara Uusihanni kertoo kirjoittaneensa jo kymmenvuotiaana. Tikkukirjaimilla raapustettuja elokuvapäiväkirjoja kertyi lopulta korkea pino.

– Jossain vaiheessa heitin, yhtä lukuun ottamatta, kaikki elokuvapäiväkirjat pois kun nolotti niin raskaasti. Nyt aikuisena sitten kaduttaa, että heitin, hän naurahtaa.

Kautta aikain parasta elokuvaa Uusihanni ei halua lähteä nimeämään, saati laatia top kymmentä.

– Olen aina ollut kaikkiruokainen elokuvien suhteen. Jos puhutaan aihepiiristä, niin scifi, kauhu ja luonto kiinnostavat eniten tällä hetkellä.

Vapaahetkiin kuuluvat leffojen lisäksi mm. piirtäminen, valokuvaaminen ja kirjoittaminen. Päivät kuluvat Kannuksessa eläinhoitajalinjalla pieneläinhoitajaksi opiskellessa.

Suomenkielinen elokuvakerho

After Eightin sisäpihalla Hostel Liljassa lauantaisin iltakuudelta, joulun kynnykselle asti.

Yli 16-vuotiaille nuorille aikuisille ja varttuneemmille elokuvien ystäville.

Kerhossa esitetään eri genrejen ja maiden laadukkaita ja vähemmän tunnettuja teoksia.

Elokuvan päätteeksi voi jäädä keskustelemaan ja vaihtamaan mielipiteitä elokuvasta, keskustelukielenä suomi.

Perustajana ja vetäjänä pietarsaarelainen, ikänsä elokuvia harrastanut 28-vuotias Nara Uusihanni, joka pitää mm. elokuva-arvostelu blogia "katkerakuu".

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä