Urheilu

Urheilutalolta uudet tilat IF Drottille – toimivien tilojen puuttuminen vaikeutti monin tavoin paikallisen telinevoimisteluseuran toimintaa

Pietarsaarelainen telinevoimisteluseura IF Drott on saanut uudet tilat käyttöönsä Urheilutalon pallosalista.

Seuran valmentaja ja IF Drott voimistelujaoston puheenjohtajaTomas Porthin kertoo, että ennen uusiin tiloihin siirtymistä seura kärsi muun muassa tilanpuutteesta.

– Uusissa tiloissa meillä on tarpeeksi harjoitustilaa, ja tila sijaitsee hyvällä paikalla keskustassa. Pallosalin parvella oleva katsomo on myös loistava lisä telinevoimistelukisojen pitämistä ajatellen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yli kaksi vuotta kestänyt tilojen etsintä päättyi lopulta onnellisesti, mutta matka nykyisiin tiloihin ei ole seuralla ollut helppo. Ensi alkuun IF Drott harjoitteli Oxhamnin koulun tiloissa.

"Olemme ennättäneet perustaa monia uusia harrasteryhmiä ja uusia on suunnitteilla." Thomas Porthin

– Samaa tilaa käyttivät monet muutkin seurat, joten viikoittainen harjoittelukertojen määrä jäi vähäiseksi. Seurassamme on paljon kilpavoimistelijoita, joten erityisesti heidän kohdallaan harjoitusmäärien vähäisyys oli hidaste lajissa kehittymiselle. Emme voineet myöskään pitää monia telineistämme harjoitusten ulkopuolella koulusalissa esillä, joten jokaisella harjoituskerralla ne oli erikseen tuotava ja asennettava aina uudestaan tiloihin.

Tiloja päätettiin alkaa etsimään muualta. Vuonna 2014 uusi harjoitustila löydettiin Tenniscentteristä.

– Uusissa tiloissa seuralla oli mahdollisuus harjoitella rajattomasti, mutta seuraavan parin vuoden aikana seuran kasvaessa, ongelmaksi muodostui tilan puute. Sulkapallokentän kokoisessa tilassa ei mahtunut samaan aikaan harjoittelemaan kuin yksi ryhmä kerrallaan, ja tilan puutteen vuoksi emme uskaltaneet enää edes markkinoida seuraamme tai suunnitella tulevaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

IF Drott

Tiloja oli jälleen alettava etsimään muualta. Jossain vaiheessa tilojen vuokraaminen Rettig Sport Centeristä näytti jo lupaavalta.

– Prosessi kaatui kuitenkin lopulta siihen, että kaupunki päätti olla vuokraamatta lisää tiloja Rettig Sport Centeristä seurojen käyttöön.

Yli kahden vuoden etsinnän jälkeen alettiin pohtimaan mahdollisuutta tilojen vuokraamiseen Urheilutalolta.

– Rettig Sport Centerin valmistumisen myötä monet salibandyseura Jeppis FBC:n ryhmät olivat lopettaneet harjoittelun Urheilutalon pallosalissa ja siirtyneet harjoittelemaan Rettig Sport Centeriin. Syksyllä kaupunki sai siirrettyä loputkin ryhmät Retting Sport Centerin tiloihin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Viiden vuoden vuokrasopimus Urheilutalon pallosaliin kirjoitettiin syyskuun alussa.

Seuralla on nyt kokoaikaisessa käytössään noin puolet 600 neliömetrin suuruisesta pallosalista.

– Lisäksi meillä on tarvittaessa mahdollisuus vuokrata käyttöömme myös toinen puoli salista. Olemmekin erittäin iloisia tästä joustavasta vuokrausmahdollisuudesta.

Kun vuokrasopimus viimein allekirjoitettiin, oli telinevoimistelun osalta syyskausi jo alkanut. Harjoitusten pitäminen uusissa tiloissa haluttiinkin aloittaa mahdollisimman pian.

– Kaikki tehtiin kovalla talkootyöllä. Vanhoista tiloista meidän oli muun muassa otettava alas puolapuut, renkaat ja köydet sekä purettava tiloihin aiemmin rakentamamme väliseinä. Lisäksi lattiassa telineiden kiinnittämistä varten tehdyt kolot paikattiin.

Myös pallosali kaipasi remonttia ennen sen käyttöönottoa.

– Vuosien varrella ikkunoista oli valunut pallosalin seiniin vettä, joten osa seinän maalista oli alkanut irtoilemaan. Poistimme seinästä vanhan maalin ja maalasimme sen uudelleen. Myös esimerkiksi pallosalissa olevan näyttämön alle oli kerääntynyt vuosien varrella kaikenlaista roinaa ja roskaa joka oli siivottava. Nykyään se toimii meillä varastotilana.

Talkootöitä tehtiin taukoamatta syyskuun ensimmäiset kaksi viikkoa. Kova uurastus mahdollisti sen, että tiloissa voitiin järjestää jo saman kuun aikana ensimmäiset telinevoimistelukilpailut.

Uusien tilojen myötä seura on nyt myös uskaltautunut suunnittelemaan tulevaa.

– Olemme ennättäneet perustaa monia uusia harrasteryhmiä ja uusia on suunnitteilla. Tällä hetkellä aktiivisesti seurassamme telinevoimistelua harrastavat ovat 6-17 -vuotiaita, mutta tulevaisuudessa saatamme aloittaa myös aikuisille suunnatun telinevoimisteluryhmän.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä