Kulttuuri

Keskipohjolan kulttuuriväki Pietarsaareen – seminaarissa jaetaan kokemuksia uuden yleisön houkuttelemisesta kulttuuritapahtumiin

Kuva: Pentti Höri

Kulttuuritoimijat Pohjoismaista kokoontuvat Pietarsaareen 20.–22. marraskuuta. Keskipohjolan kulttuuripäivillä teemana on yleisötyö tai -kasvatus – eli miten saadaan tavoitettua ja innostettua yleisöä kulttuuritapahtumiin.

Paikalle odotetaan noin 80 osanottajaa Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

Seminaarimuotoisen tapahtuman keskeisiä luennoitsijoita ovat Anu-Maarit Moilanen ja Nina Refseth.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Moilanen kertoo Taidetestaajat-projektistaan, joka on Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton hallinnoima kolmivuotinen nuorten kulttuurihanke.

Siinä kaikille kahdeksasluokkalaisille koululaisille ja heidän opettajilleen tarjotaan vuosittain kaksi räätälöityä taidevierailua. Näihin kuuluu myös tehtäviä sekä kokemuksen arviointia.

– Kolmen vuoden aikana noin 200 000 oppilasta osallistuu tähän, ja olemme ylpeitä että voimme esitellä tämän suomalaisen hankkeen osanottajille, KulturÖsterbottenin kulttuuripäällikköAnn-Maj Björkell-Holm kertoo.

Norjalainen Nina Refseth, Sör-Tröndelagin museoiden hallintojohtaja puolestaan luennoi siitä, miten kulttuuritoimijat voivat varautua ottamaan vastaan kokonaan uusia yleisöryhmiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Björkellin mukaan yleisö ei enää automaattisesti löydä kulttuuritapahtumiin, joten onnistuneet kokemukset sen houkuttelemiseksi ovat kaikille toimijoille tervetulleita.

Tapahtumassa on myös worskhopeja, pietarsaarelaisen kulttuurikoulutuksen esittelyjä sekä samanaikaiseen Rusk-festivaaliin liittyviä konsertteja.

Kulttuuripäivät on suunnattu kulttuurin ammattilaisille ja harrastajille. Myös muulla yleisöllä on mahdollisuus osallistua tapahtumaan ennakkoilmoittautumalla viimeistään 13. marraskuuta, jolloin osanotto on maksullista.

Keskipohjolan kulttuuripäivät järjestetään joka vuosi jossain Pohjoismaassa. Edellisen kerran tapahtuma oli Suomessa, Kauhajoella, vuonna 2013.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tapahtumassa jaetaan myös Keskipohjolan kulttuuripalkinnot, joita on kaksi: nuorisopalkinto ja päivien teemaan liittyvä palkinto.

Pietarsaaressa kulttuuripäivät pidetään nyt ensimmäistä kertaa. Järjestelyjen yhteistyökumppaneita ovat KulturÖsterbotten / SÖFUK, Pietarsaaren Kaupunki, Pohjanmaan liitto, Ammattikorkeakoulu Novia ja Keskipohjola-toimikunta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä