sunnuntai 12.7.2020 | 09:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pietarsaaressa koulutetaan koodareita: Hakuaika alkaa marraskuussa, opiskelupaikkoja tarjolla 25

Tapio Lehtinen
Ke 6.11.2019 klo 19:37

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

PIETARSAARI

Ammattikorkeakoulu Centria aloittaa uuden koodarikoulutuksen Pietarsaaressa ensi vuonna. Kaupunki tukee koulutusta yhteensä 120 000 eurolla.

Määrärahaa voidaan käyttää vuosina 2019 ja 2020. Koulutus järjestetään Campus Allegrossa Pietarsaaressa ensi vuoden aikana.

Kaupunginjohtaja Kristina Stenman on tyytyväinen siihen, että Pietarsaaren koulutustarjontaa vahvistetaan. Stenmanin mukaan se vastaa paikallisen työelämän tarpeita.

– Tämän tyyppiselle koulutukselle on selkeää kysyntää ja olemme tyytyväisiä, että pystymme tarjoamaan tämän mahdollisuuden kaupungin ja alueen yritysten tuella, toteaa ammattikorkeakoulu Centrian rehtori Kari Ristimäki.

Ohjelma on yksivuotinen ja se alkaa ensi vuonna.

Koulutuksesta kertyy 60 opintopistettä. Koulutus ei johda tutkintoon, mutta siitä voi jatkaa esimerkiksi tietotekniikan insinöörin koulutusohjelmaan.

– Koulutuksen sisältö on sama kuin insinöörikoulutuksessa, joten siitä voi saada opinnoissa hyvitystä, mikäli opiskelija jatkaa insinöörikoulutukseen, kertoo Ristimäki.

Centria järjestää vastaavan koulutuksen Kokkolassa. Koodareilla on kysyntää työelämässä.

– Ylivieskastakin tiedusteltiin, onko Centrialla kiinnostusta järjestää vastaava koulutus siellä. Vastasin, että totta kai on, kertoo Ristimäki.

Pietarsaaressa järjestettiin torstaina koodarikoulutukseen liittyvä tiedotustilaisuus. Kaksikymmentä henkilöä osallistui tilaisuuteen.

Opetus tapahtuu arkipäivisin kello 8-16. Paikkoja koulutukseen on tarjolla 25.

Hakuaika on 18.11 - 15.12 välisenä aikana.

#