Paikallisuutiset

Henriksson iloitsee tulevaisuudenuskoa luovasta budjetista: - Suomella on kaikki edellytykset menestyä.

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeriAnna-Maja Henriksson on tyytyväinen talousarvioesitykseen, josta Rinteen hallitus on päässyt sopuun.

– Suomella on kaikki edellytykset menestyä tulevaisuudessa. Nyt koulusta ja koulutuksesta säästäminen on loppu. Tämä hallitus pitää koulutuslupauksensa ja panostaa nyt koko opintopolkuun, varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen. Subjektiivinen päivähoito-oikeus palautetaan ja perusopetukseen suunnataan lisää resursseja niin kuin myös lukioihin, ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin, Henriksson iloitsee.

Hallituksen tavoitetta nostaa työllisyysaste 75 prosenttiin ja lisätä työllisten määrää vähintään 60 000 henkilöllä Henriksson pitää erittäin keskeisenä, jotta hyvinvointiyhteiskunta voi kehittyä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Siksi työllisyyden edistämistä koskevat toimet ovat tärkeitä. Yhtälailla tärkeitä ovat myös hallituksen linjaukset edistää investointeja sekä panostukset tutkimukseen ja kehitykseen. Hallitus tulee tekemään yrittäjyysstrategian, paikallisen sopimisen vahvistamiseksi tehdään töitä ja myös mielenterveysstrategia on mukana toimenpiteissä.

– Olen iloinen, että voimme vihdoin korottaa matalimpia eläkkeitä ja että takuueläkkeen ja pienimpien kansaneläkkeiden varassa elävien tilanne paranee. Tärkeää on myös, että korotamme lapsilisän yksinhuoltajakorotusta ja että työtuloverotus laskee erityisesti matala- ja keskituloisilla, sanoo Henriksson.

Henriksson näkee budjetissa myös paljon muuta hyvää.

– Vaasan keskussairaala saa sille luvatun miljoonan, Hanko-Hyvinkää junarata sähköistetään vihdoin ja Vaasa-Seinäjoki-radan parantamiseen kohdistetaan resursseja. Kaikki nämä ovat tärkeitä panostuksia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Oikeusministerinä Anna-Maja Henrikssonista tuntuu hienolta saada uudistaa käräjäoikeuksia niin, että niihin hankittavat laitteet mahdollistavat kuulemisten digitaalisen taltioinnin.

– Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että todistaja ei joudu hovioikeudessa toistamaan käräjäoikeudessa kertomaansa, vaan hovioikeus voi ottaa todistelun vastaan tallenteesta. Tämä on suuri uudistus, joka toivottavasti säästää sekä aikaa että kärsimystä. Kokemuksista kertominen moneen otteeseen voi olla erittäin traumaattista rikosuhrille.

– On myös tärkeää että panostamme niin poliiseihin, syyttäjiin kuin tuomioistuimiin. Olemme myös päättäneet panostaa puolustukseen ja työtä hävittäjäkoneiden korvaamiseksi jatketaan. On äärimmäisen tärkeää, että Suomen puolustus on uskottavalla tasolla pitkälle tulevaisuuteen, Henriksson linjaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä