Paikallisuutiset

Palontorjunta värjäsi käyttöveden Pietarsaaressa: "Epämiellyttävää, mutta ei vaarallista"

Aamuisen tulipalon sammutustöiden vedenkulutus oli niin mittavaa, että alueen käyttövesi värjäytyi irronneesta putkisakasta.
Aamuisen tulipalon sammutustöiden vedenkulutus oli niin mittavaa, että alueen käyttövesi värjäytyi irronneesta putkisakasta. Kuva: Pentti Höri

Maanantaiaamun tulipalo Pietarsaaren Otsolahdessa johti siihen, että alueen käyttövesi värjäytyi ruskeaksi. Ilmiön havaitsivat aamulla useat asukkaat läntisissä kaupunginosissa.

Palokunta joutui ottamaan sammutusvettä verkosta, mikä aiheutti putkistossa poikkeuksellisen voimakkaan virtaaman. Tämä puolestaan irrotti putkista niihin kiinnittynyttä sakkaa.

– Irronnut sedimentti on pääasiassa rautaa ja mangaania, mikä ei ole vaarallista. Epämiellyttävän väristä se kylläkin on, ja voi aiheuttaa värjäymiä. Neuvomme olemaan käyttämättä vettä niin kauan, kun sammutustilanne kestää, Pietarsaaren Veden toimitusjohtajaAndreas Svarvar kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kun sammutustyöt ovat päättyneet, veden pitäisi palautua juoksutuksella piakkoin normaaliksi.

Ilmiö ei ole Svarvarin mukaan harvinainen.

– Näin voi käydä kaikkialla, missä putkisto on vähän vanhempaa ja virtaama tai paine-ero äkkiä lisääntyy.

Taivaanvuohentiellä sijaitseva, ei vakituisessa asuinkäytössä oleva omakotitalo vaurioitui pahoin aamuyöstä syttyneessä tulipalossa. Jälkisammutustyöt olivat vielä päivällä käynnissä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lue täältä aiheesta:

Tuli tuhosi omakotitalon Pietarsaaressa – Jälkisammutustyöt käynnissä aamupäivän

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä