sunnuntai 29.3.2020 | 15:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jälkivartiointi Pietarsaaren vanhalla kaatopaikalla jatkuu – Haastava palopaikka saattaa kyteä useita päiviä

Minna Mustonen
Ti 3.9.2019 klo 12:09

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Pietarsaaren vanhalla kaatopaikalla roihunnut tulipalo saatiin sammumaan, mutta jälkivartiointi alueella jatkuu.

– Todennäköisesti jälkivartiointia jatketaan useiden päivien ajan sillä palopaikalla on todella paljon materiaalia, kertoo Pohjanmaan pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Aatu Isotalo.

Pohjanmaan pelastuslaitos siirsi jälkivartioinnin maa-alueen omistajalle eli Pietarsaaren kaupungille. Jälkivartiointia hoitaa urakoitsija, jolla on mahdollisuutta käyttää konetta.

– Jälkivartioinnissa kone pitää olla paikalla jotta on mahdollisuus lisätä tarvittaessa hiekkaa, mikäli kytöpesäkkeitä löytyy. Sammutusvastuu on ilman muuta pelastuslaitoksella eli jos palo uudelleen syttyy, niin ilmoitus hätäkeskukseen, niin sammutuskalusto saapuu paikalle, kerrotaan pelastuslaitokselta.

Pietarsaaren vanhalla kaatopaikalla sunnuntaina syttynyt ja maanantaina riehunut tulipalo sai alkunsa nuorten miesten ilotuliteleikeistä. He olivat ampuneet venetsialaisviikonlopun jäljiltä jääneitä ilotulitteita vanhan kaatopaikan kukkulalla myöhään sunnuntai-iltana.Ainakin yksi ilotulite oli joutunut rengasrouhekasaan, ja sytyttänyt sen palamaan.

Kun nuorukaiset huomasivat, että he eivät pysty sammuttamaan tulipaloa, he ilmoittivat itse palosta hätäkeskukseen.

Hätäkeskus sai ilmoituksen kello 23 aikaan sunnuntai-iltana.

Pelastuslaitos antoi tilanteesta vaaratiedotteen, jossa asukkaita kehotettiin pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmastointi.

Pietarsaaren ohikulkutie oli katkaistu useiden tuntien ajan tulipalon takia. Sammutustöihin osallistui kalustoa useilta eri paloasemilta, paikalla työskenteli kolmisenkymmentä palomiestä.

Lue täältä lisää aiheesta:

Pietarsaaressa vanhalla kaatopaikalla palaa tuhansia renkaita – Ilmassa oli terveydelle vaarallista savua, asiasta annettiin vaaratiedote

Pietarsaaren kaatopaikkapalon syyksi epäillään ilotulitteita: "Selvitämme asiaa poliisin kanssa myöhemmin"

Terveydelle haitallista savua leviää Pietarsaaressa – Katso video! Tulessa on vanhalla kaatopaikalla valtaisa rengasröykkiö

#