lauantai 30.5.2020 | 02:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Syyshaku Centria-ammattikorkeakouluun käynnistyy– Opiskelupaikkoja on Kokkolassa, Ylivieskassa sekä Pietarsaaressa

– Valmistuneista 74 % sijoittuu toiminta-alueellemme, joka on maan korkein luku, kehaistaan Centriasta.

Minna Mustonen
Ti 3.9.2019 klo 09:00

Syksyn yhteishaku on alkamaisillaan ja tarjolla olisi opiskelupaikkoja muun muassa tekniikan ja liiketalouden koulutuksia monimuotototeutuksina

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku käynnistyy 4.9. Haku jatkuu 18.9. klo 15.00 saakka. Centria-ammattikorkeakoululla on haussa viisi monimuotototeutuksena suoritettavaa AMK- ja YAMK-tutkintoa.

Liiketaloudesta kiinnostuneille tarjolla on kaksi erillistä tradenomin -tutkintoon johtavaa koulutusta Ylivieskassa ja Pietarsaaressa.

Pietarsaaressa liiketalouden koulutus painottuu kansainvälisen kaupan ja liiketoiminnan teemoihin. Opetus tapahtuu osittain kielikylpymenetelmällä ruotsiksi ja englanniksi.

Ylivieskan liiketalouden koulutus tarjoaa puolestaan mahdollisuuden painottua markkinointiin, taloushallintoon ja johtamiseen.

Insinööriksi, prosessi- ja materiaalitekniikka ja kemiantekniikkaa opiskelemaan, voi opiskella Kokkolassa.

Ylivieskassa toteutettavassa insinöörin sähkö- ja automaatiotekniikan koulutuksessa saa puolestaan yleiset valmiudet sähköinsinöörinä toimimiseen.

Kokkolassa on lisäksi haussa ylempään ammattikorkeakouluun johtava insinöörin koulutus, digitalisaation johtaminen.

Kaikkiaan Centria-ammattikorkeakoulussa on noin kolmisentuhatta opiskelijaa ja liki kolmesataa työntekijää. Liikevaihto viime vuonna oli lähes 25 miljoonaa euroa. Centriasta on valmistunut aikain saatossa yli 10 000 opiskelijaa. Vuosittain sieltä valmistuu lähes viisisataa insinööriä, tradenomia, sosionomia, sairaan- ja terveydenhoitajaa, musiikki- ja yhteisöpedagogia, sekä noin 40 ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittanutta.

– Valmistuneista 74 % sijoittuu toiminta-alueellemme, joka on maan korkein luku, kehaistaan Centriasta.

Kokkolassa, Pietarsaaressa ja Ylivieskassa toimiva Centria-ammattikorkeakoulu on maan johtavia ammattikorkeakouluja tutkimus- kehitys- ja innovaatiotoiminnassa.

Vuoden 2018 aikana käynnissä oli yritysten kanssa 115 erilaista tutkimus- ja kehitysprojektia, näistä 26 oli kansainvälisiä.

#