keskiviikko 22.1.2020 | 14:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Katso video sammutustöistä: Tulipalo tuhosi teollisuushallin täysin Pedersören Metsärinteessä – Lounastauko pelasti työntekijät

Räystäiden alla syttynyt tuli eteni hallissa räjähdysmäisesti.

Minna Mustonen Pirkko Högkulla Anni Lehtimäki Pietarsaaren Sanomat
Ti 6.8.2019 klo 12:33 [päivitetty ti 14:54]

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Pedersören Metsärinteessä puoli yhden jälkeen iltapäivällä palamaan syttynyt teollisuushalli on tuhotunut palossa täysin.

Hiekkapuhallus- ja maalausfirma NP-Blästringille kuulunut maalaamohalli syttyi palamaan yhdentoista aikoihin aamupäivällä. Yrityksen omistaja Patrik Östman kertoo havainneensa lounaalta hallille palattuaan, että sen räystään alta näkyi liekkejä ja savua.

Pohjanmaan pelastuslaitos otti tehtävän vastaan kello 11.13. Pelastushenkilökunta pääsi paikalle nopeasti. Sammutustöissä oli mukana 13 sammutusyksikköä, joista osa tuli apuun Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren pelastuslaitokselta.

Pelastushenkilökunta sai tulen tehokkaasti hallintaan, mutta räjähdysmäisesti edennyt palo ehti siitä huolimatta tuhota hallin.

Lounastauko koitui hallilla työskentelevien ihmisten onneksi, sillä palo ei aiheuttanut lainkaan henkilövahinkoja. Päivystävä palomestari Terence Sam Pohjanmaan pelastuslaitokselta kertoo, että hallin konttorissa oli palon syttymisen aikaan yksi henkilö, joka kuitenkin pääsi poistumaan ulos vahingoittumattomana.

Pelastuslaitos tiedotti noin puoli kahdelta iltapäivällä, että tuli oli sammutettu ja jälkiraivaustyöt aloitettu. Jälkityöt kestävät palomestarin arvion mukaan 2–3 tuntia.

Palon epäillään syttyneen ilmastointilaitteista. Varmuutta syttymissyystä ei vielä ole.

NP-Blästring on Patrik Östmanin ja hänen veljensä Niklas Östmanin vuonna 2002 perustama yritys, joka tekee metallirakenteiden hiekkapuhallusta ja maalauksia. Sen henkilökuntaan kuuluu 17 ihmistä, joista noin kolmasosa työskenteli palon tuhoamassa hallissa.

#