Urheilu

Jeppis Hockey tervehdyttää talouttaan – jääkiekkoa ei seuran väreissä ensi talvena pelata 2. divisioonassa

Kuva: Fredrik Aaltonen

Pitkän ja sitkeän prosessin jälkeen Jeppis Hockey on saanut rivinsä kuntoon uuden johtokunnan muodossa. Seura keskittyy nyt alijäämäisen taseensa korjaamiseen.

Edellytykset ovat erittäin hyvät, sillä useat hankkeet ja myös tulevan vuoden suunnitelmat mahdollistavat taloudellisesti terveemmällä pohjalla toimivan seuran.

Parikymmentä vuotta seuraa luotsannut Bjarne Hagnäs astuu sivuun puheenjohtajan tehtävästä, mutta lupaa silti toimia taustalla jakamassa omia kokemuksiaan seuran pyörittämisestä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uudeksi puheenjohtajaksi on valittuTom Enlund, jolla on monivuotinen kokemus jääkiekkoseuran toiminnasta ja hän on myös istunut seuran johtokunnassa useita vuosia.

Enlund maalaa seuran tulevat tavoitteet ja luonnehti niitä erittäin myönteisiksi.

– Seuralla on tällä hetkellä velkaa noin 35 000 euroa, mutta sen lyhentämiseksi tehdään aktiivisesti työtä etenkin eri hankkeiden muodossa, Enlund sanoo.

Hän mainitsee muun muassa leirintäalue Joutsenen pyörittämisen. Sieltä tuloja on saatavissa enemmän kuin aikaisempina vuosina.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tänä vuonna varauksia on aina syyskuulle saakka. Kävijämäärien noustua vuosi vuodelta odotamme jatkossakin leirintäalueen tuottavan hyvin. Yhtenä edellytyksenä on tietenkin, että saamme tehtyä jatkosopimuksen kaupungin kanssa.

Lisäksi seuran talkooväki osallistuu ruohonleikkuuseen. Kaupungilta on saatu alueita tarkoitusta varten, joten siinäkin seura nettoaa jonkun verran.

Yhtenä säästöoperaationa seura luopuu edustusjoukkueesta II divisioonassa kaudella 2019–2020.

– Tauon pitoon löytyy muukin syy kuin menopuoli. Neuvottelutulokseen pääseminen vaatii aikaa, ja sen vuoksi joukkueen kokoaminen seurataistoihin olisi merkinnyt valtavaa kiirettä, joten päätimme että jatkamme sarjaotteluita kaudella 2020-2021, Enlund kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jos ja kun pelit jatkuvat, niin vielä ei ole varmaa millä tasolla edustusjoukkue pelaa. Uuden johtokunnan tavoitteena on, että pelit jatkuvat vähintään III divisioonassa. Mikäli II divisioonassa tulee osallistumisperuutuksia, niin joukkue saattaa pelata jopa toisessa divisioonassa.

Uudella johtokunnalla on selkä tavoite, mikä helpottaa työn tekoa huomattavasti ja tavoitteiden saavuttaminen ei ole mitään utopiaa.

– En mene lupaamaan, että kaikki velat olisivat vuoden kuluttua kuitattuja, vaikkakin se olisi paras mahdollinen vaihtoehto. Mutta aikaisempaan verrattuna tilanne tulee olemaan huomattavasti parempi. Suuri taloudellinen alijäämä on peräisin ajalta, jolloin Jeppis Hockey pelasi Suomi-sarjassa, ja nyt seuran johtokunta haluaa päästä eroon vanhoista veloista.

Viime kausi jäi taloudellisesti hieman vaillinaiseksi. Vaikka joukkue voittikin alkusarjansa ilman tappioita, niin playoff-peleissä ei sujunut niinkään hyvin, ja yleisöä olisi kaivattu enemmän jäähalliin.

Enlundin lisäksi uudessa johtokunnassa ovat mukana Kenneth Björklund varapuheenjohtajana ja samalla uutena jäsenenä sekä monet vuodet johtokunnassa istunut Anders Lind. Toinen uusi jäsen on rahastonhoitajaksi pestattu Johanna Pesola, eli johtokunnan jäsenmäärä on neljä.

– Aivan riittävä määrä tällä hetkellä. Tarvittaessa voimme hakea asiantuntija-apua, mutta erityisiä työryhmiä ei kuitenkaan perusteta ainakaan tässä vaiheessa, Enlund päättää.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä