Paikallisuutiset

Pietarsaaren lukiolle uusi rehtori Kristiinankaupungista – Minna Vanhamäki tarttuu ruoriin syksyllä

Minna Vanhamäellä on 14 vuoden kokemus yhteensä kolmen lukion johtamisesta.
Minna Vanhamäellä on 14 vuoden kokemus yhteensä kolmen lukion johtamisesta. Kuva: Yksityinen

Pietarsaaren lukion uudeksi rehtoriksi on valittu FMMinna Vanhamäki. Hän toimii tällä hetkellä Kristiinankaupungin lukion ja yläkoulun rehtorina.

– Pietarsaaren lukio on minulle entuudestaan tuttu, sillä olemme tehneet yhteistyötä ollessani Evijärven lukiossa rehtorina, Vanhamäki kertoo.

Kaikkiaan hänellä on yhteensä 14 vuoden kokemus lukioiden johtamisesta. Evijärven lisäksi hän on toiminut Jalasjärven lukion rehtorina, ja nyt viiden vuoden ajan Kristiinankaupungissa sekä lukion että yläkoulun johdossa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Koen oikeasti olevani lukioihminen, ja nyt Pietarsaaressa saan keskittyä yksinomaan lukioasioihin. Kahden koulun johtamisesta olen saanut hyvää kokemusta, mutta joutuuhan sellaisessa repeämään vähän moneen paikkaan. Lukioon keskittyminen riittää minulle hyvin, Minna Vanhamäki sanoo.

Pietarsaareen hänet houkutti myös läheisyys vapaa-ajan viettopaikkaan.

– Aviomieheni kotitila on Vimpelissä, joten ajomatkat lyhenevät. Aion kyllä muuttaa asumaan Pietarsaareen.

Pietarsaaren suomen- ja ruotsinkieliset lukiot toimivat yhteistyössä ja yksissä tiloissa. Tämä ei tuota Vanhamäelle sen kummempaa kulttuurishokkia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olen tähänkin saakka käyttänyt Kristiinankaupungissa päivittäin työssäni molempia kotimaisia kieliä. On hienoa, että Pietarsaaressa lukiot tekevät aitoa yhteistyötä, se on erittäin motivoivaa, Vanhamäki sanoo.

Hän on alunperin kotoisin Vesannolta, Pohjois-Savosta. Minna Vanhamäellä on aineenopettajan pätevyydet äidinkielessä ja terveystiedossa.

Suomenkielinen jaosto oli valinnassaan yksimielinen.

KoulutoimenjohtajaJuha Paasimäki on erittäin tyytyväinen valintaan ja koko hakukierrokseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Saimme osaajan jatkamaan eläkkeelle siirtyvän Hannu Sulkakosken työtä. Minna Vanhamäellä on kokemusta kolmen eri lukion johtamisesta, ja hänellä on varmasti annettavaa tähän työhön, Paasimäki kertoo.

– Kyse oli myös aidosta, onnistuneesta rekrytoinnista, sillä hakijoita oli kaikkiaan yhdeksän, joista seitsemän oli pätevää virkaan. Kolmella haastatellulla oli kokemusta rehtorina toimimisesta.

Nykyinen Pietarsaaren lukion rehtori Hannu Sulkakoski jää eläkkeelle 1. lokakuuta. Minna Vanhamäki aloittaa 16. syyskuuta työhön perehtymisen kautta työnsä Pietarsaaressa.

Varasijalle jaosto valitsi FM Anna-Maria Palon Kokkolasta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä