Paikallisuutiset

Paikalliset luontoreitit sovellukseen - Pietarsaaren seudun luontoreitit löytyvät pian saman aplikaation alta

Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordian matkailukoordinaattori Linda Lindroos ja projektipäällikkö Sven Söderholm kannustavat ihmisiä luontoon liikkumaan.
Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordian matkailukoordinaattori Linda Lindroos ja projektipäällikkö Sven Söderholm kannustavat ihmisiä luontoon liikkumaan. Kuva: Maija Rahkola

PIETARSAARI

Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia on aloittanut 1,5 vuotta kestävän projektin luontoreittien kehittämiseksi Pietarsaaren seudulla.

Projektin myötä halutaan edistää Pietarsaaren seudulla tapahtuvaa lähimatkailua sekä innostaa kauempaakin Suomessa asuvia ihmisiä ja kansainvälisiä matkailijoita saapumaan Pietarsaaren alueelle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Suomeen tulee paljon luontomatkailijoita, ja puhdas luonto onkin yksi Suomen kärkivalteista. Tällä hetkellä maailmalla ollaan kiinnostuneita vaeltamisesta, melomisesta, metsässä olemisesta ja hiljaisuudesta, sanoo Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordian matkailukoordinaattoriLinda Lindroos.

Pietarsaaren seudun luontoreittien kehittämisessä hyödynnetään etenkin Keski-Euroopassa jo suurta suosiota saavuttanutta ja Suomeen viime vuosien aikana rantautunutta OutdoorActive-sovellusta, joka näyttää käyttäjälle eri reitistöjä ja niiden sijainnin kartalla.

– Projektin aikana pyrimme lisäämään sovellukseen mahdollisimman paljon Pietarsaaren seudulla olevia vaellus-, luonto-, pyöräily-, melonta- ja kulttuurireittejä. Myös esimerkiksi erilaiset kaupunkivaellusreitit ovat alkaneet viime vuosina saavuttamaan suurta suosiota, ja pyrimmekin tämän huomioimaan projektin aikana, sanoo Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordian projektipäällikköSven Söderholm.

Projektin ensimmäinen reitti, Vanhan Sataman luontopolku, on vastikään syötetty sovellukseen, joten aplikaatiosta kiinnostuneet voivat halutessaan lähteä luontoon jo sovellusta testaamaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Aion projektin aikana lisätä reittejä sovellukseen tasapuolisesti Pietarsaaren, Luodon, Kruunupyyn, Uusikaarlepyyn ja Pedersören alueilta, jotta mahdollisimman moni pääsee omalla asuinalueellaan sovellusta jo käyttämään, Söderholm sanoo.

Hän lisää, että Pietarsaaren seudulla valttina on kuntien väliset lyhyet etäisyydet, jolloin niin paikallisille, kuin matkailijoillekin aukeaa sovelluksen kautta mahdollisuus monien eri reittien hyödyntämiseen helposti.

Söderholm ja Lindroos kertovat, että Kokkolanseudun Kehitys Oy on jo useiden vuosien ajan toteuttanut vastaavaa projektia Keski-Pohjanmaan alueella. Osa reiteistä, kuten Kruunupyyssä oleva Kortjärven luontopolku, onkin jo heidän toimestaan syötetty sovellukseen.

– Tulevaisuudessa haluaisimme tehdä myös yhteistyötä heidän kanssaan, ja luoda jopa maakuntarajoja ylittäviä reittejä. Tämä kaikkinensa tulee vahvistamaan koko rannikkoseudun matkailua, Lindroos sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sovellus ei palvele ainoastaan retkeilijöitä, vaan myös yrityksille ja muille käyntikohteille se antaa oivan markkinointikanavan.

– Aiomme merkitä sovellukseen esimerkiksi reittien varrella olevia majoitusliikkeitä ja kahviloita. Myös hotellit voivat helposti tulostaa reittitietoja asiakkaille sovelluksesta PDF-muodossa, he kertovat.

Lindroos sanoo, että myös paikallisten vinkit reiteistä ja erilaisista nähtävyyksistä ovat tervetulleita.

– Se voi olla esimerkiksi jokin mukava laavu tai näköalatorni, josta voi retkeilijöille olla iloa, hän sanoo.

Projektin tavoitteena on saada paitsi mahdollisimman monta reittiä syötettyä sovellukseen, saada myös ihmiset luontoon liikkumaan.

– Toivomme, että ihmiset lähtisivät luontoon liikkumaan ja näkisivät, kuinka upeita nähtävyyksiä, metsiä, rantoja ja jokia seudullamme on, Lindroos toteaa.

Yksi osa Pietarsaaren seudulla toteuttavaa projektia on herätellä retkeilijöitä myös huomioimaan kestävää kehitystä luonnossa liikkuessaan.

– Kun turisteja ja matkailijoita meidän seudulla käy, haluamme, että luontomme säilyy aina puhtaana ja moninaisena. Visit Finland -järjestö on lanseerannut erinäisen lupauksen sivuillaan, jonka jokainen retkeilijä voi allekirjoittaa ja luvata täten liikkua luonnossa vastuullisesti.

Sama lupaus on pian mahdollista antaa myös Visit Pietarsaaren seutu -verkkosivuilla.

Projektin luontoreittien kehittämiseksi Pietarsaaren seudulla rahoittaa Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia. Projektiin on saatu myös rahallinen lahjoitus toimintansa lopettaneelta yhdistykseltä.

ps@pietarsaarensanomat.fi

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä