Paikallisuutiset

Siikaluodon alikulun rakentaminen käyntiin: - "Näin suuri Pietarsaaren infrastruktuuria koskeva hanke osuu kohdalle vain kerran elämässä".

Uusi alikulku helpottaa Koulukadun risteyksen liikennettä huomattavasti. Miljoonahanke valmistuu syksyllä 2020.

Pietarsaari

Tällä viikolla aloitetaan työ Pietarsaaren keskustan yhdistämiseksi Siikaluotoon junaradan alta kulkevan alikulun kautta. Alikulku helpottaa Koulukadun risteyksen liikennettä huomattavasti.

Hankkeen arvioidaan maksavan yhteensä 3,7 miljoonaa euroa. Valmista on syksyllä 2020.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren kaupungin kunnallisteknisellä osastolla ollaan miljoonahankkeen toteutumisesta innoissaan.

– Näin suuri Pietarsaaren infrastruktuuria koskeva hanke osuu kohdalle vain kerran elämässä, iloitsee rakennuttajainsinööriFrank Bäcksholm.

– Kuusisaaren uusi risteys on samaa kokoluokkaa, mutta investointi tehdään huomattavasti pienemmällä alalla, hän huomauttaa.

Kaupungin keskustan liikenne ylittää nykyisin rautatien Koulukadun ja Pietarintien tasoristeyksissä. Bäcksholmin mukaan rautatie muodostaa esteen kaupungin keskustan ja Siikaluodon välille, erityisesti jalankulkijoita ja pyöräilijöitä ajatellen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Koulukadun risteys on vilkkaasti liikennöity, ja lisäksi vaikea ja vaarallinen.

Syksyllä Tupakkamakasiinin ja linja-autoaseman Asematien puoleinen sisääntulotie otetaan pois käytöstä. Skeittirampit siirretään väliaikaisesti putkitöiden ajaksi.

– Linja-autoasemalle tuleva liikenne johdetaan sen jälkeen asemalle Jaakonkadulta linja-autojen nyt käyttämää tietä pitkin, mutta eri liikennejärjestelyin. Tehtaankadun ekopiste ja sinne johtava tie siirretään lähemmäs Citymarketia, Bäcksholm kertoo.

Rakennustyöt vaikuttavat myös junaliikenteeseen. Bäcksholmin mukaan Väyläviraston kanssa on sovittu päivämäärät, jolloin raiteet ovat pois käytöstä. Ensimmäinen keskeytys tapahtuu 6. kesäkuuta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hankkeen pääurakoitsijaksi on valittu Kreate Oy.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä