sunnuntai 31.5.2020 | 16:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Walki irtisanoo 28 henkilöä Pietarsaaressa – määrä on pienempi kuin alun perin arvioitiin: "Neuvottelujen aikana henkilökunnan edustajilta tuli hyviä ehdotuksia"

Tapio Lehtinen
Ti 14.5.2019 klo 17:26 | päivitetty ti 17:30

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

PIETARSAARI

Pakkausmateriaaleja valmistava Walki irtisanoo 28 henkilöä Pietarsaaren tehtaalla. Lukemaan sisältyvät myös eläköitymiset.

– Työntekijöiden osuus on suurempi kuin toimihenkilöiden osuus, koska henkilöstöstä suurin osa on työntekijöitä, sanoo tehtaanjohtaja Sune Kapténs.

Irtisanottavien määrä on pienempi kuin alun perin arvioitiin. Yt-neuvottelujen alkaessa vähennystarpeeksi esitettiin 45 henkilöä.

– Lopullinen määrä on pienentynyt merkittävästi, koska neuvottelujen aikana henkilökunnan edustajilta tuli hyviä ehdotuksia, sanoo Kapténs.

Yt-neuvottelujen piirissä oli tehdasorganisaation lisäksi konsernifunktiot, johon kuuluvat talous-, kehitys- ja myyntiosastot.

– Henkilöstön vähennys vaikuttaa osittain tuotantokapasiteettiin. Tuoteportfolio säilyy kuitenkin samanlaisena, sanoo Kapténs.

Kaikki nykyiset konelinjat jäävät Pietarsaareen. Yksi painokone ja yksi ekstruusiolinja sammutetaan, mutta ne voidaan tarpeen vaatiessa käynnistää uudelleen.

Yt-neuvottelujen jälkeen Walkin Pietarsaaren tehtaalle jää 145 työntekijää.

#