Paikallisuutiset

Päivähoidon paraati kokoaa yhteen 650 lasta: Soittokunta Ruotsista tahdittaa askeleita

Pietarsaari

Harvoin on lehdistötilaisuudessa niin paljon vilinää, vilskettä ja rentoa tunnelmaa kuin tiistaina torilla, missä varhaiskasvatuksen johtajaMatilda Engström, Wava-opiston rehtoriPeter Roos ja päiväkodinjohtajaAnnina From olivat kertomassa päivähoidon ja opiston yhteisestä kevätparaatista. Paikalla oli näet myös lapsia hoitajineen Viktorian ja Nordmanin päiväkodeista ja asiana oli perjantaina 3.5. järjestettävä suuri paraatitapahtuma, jonka pääosassa ovat kaupungin pienimmät asukkaat. Pienten askelia tahdittavat soittokunta Gislaved Westbo tanssityttöineen Ruotsista sekä Wava-opiston lyömäsoitinryhmä. Paraatin suuruutta kuvaa se, että mukana on noin 650 lasta pienistä 5-vuotiaisiin, päivähoidon henkilökuntaa ja kaikkiaan 50-60 soittajaa.

Päivähoidossa on tällä hetkellä aivan täyttä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Täydet paikat kertovat mm. hyvästä työllisyystilanteesta, mikä on kaikille hyvä asia, kuvaa Matilda Engström.

Tapahtuman yhtenä viestinä onkin, että päivähoito on suuri toimija, mikä saa myös näkyä katukuvassa.

Niin ikään musiikki on kuulunut Pietarsaaren kulttuurikartalle vuosikymmeniä ja nykyisin neljä taiteen alaa - musiikin, tanssin, teatterin ja kuvataiteen - yhdistävä Wava-opisto tekee yhteistyötä päivähoidon kanssa. Yhteistyö tarkoittaa käytännössä vaikkapa sitä, että päivähoidosta käy lapsia hoitajineen vierailemassa muskarissa.

– Ensi vuonna muskariope alkaa puolestaan kierrellä päiväkodeissa, Peter Roos mainitsee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Paraati lähtee Koulupuistosta kello 9:30, sieltä ylös kirkon ohi Isoakatua pitkin torille. Torilla lapset laulavat yhdessä kaksi laulua, "Pienet sammakot" ja "Jos sun lysti on", suomeksi ja ruotsiksi musiikkiopiston oppilaiden johdolla. Gislaved Westbo soittokunta esiintyy.

Kulkueessa ensimmäisenä tulevat liput, sitten soittokunta, lapsia ja henkilökuntaa kaikista Pietarsaaren päiväkodeista, viimeiseksi Wava-opiston Drumline -lyömäsoitinryhmä.

– Gislaved Westbo suunnitteli alkujaankin esiintymistä Pietarsaaressa, nyt soittokunta esiintyy siis jo paraatissa aamupäivällä ja konsertoi illalla Schaumansalissa yhdessä Allegro Wind Bandin kanssa. Pietarsaari ei valikoitunut esiintymispaikaksi aivan sattumalta. Soittokunnan kapellimestari Conny Sundman on pietarsaarelaislähtöinen ja meillä on soittokunnan kanssa yhteistyötä entuudestaankin, sanoo Peter Roos.

Koulupuistosta torille 3. toukokuuta

Päivähoidon paraati, jota ovat mukana tahdittamassa soittokunta Gislaved Westbo Ruotsista ja Wava-opiston lyömäsoitinryhmä.

Perjantaina 3.5., lähtö klo 9:30 Koulupuistosta Isoakatua pitkin torille. Ohjelmaa torilla.

Mukana noin 650 lasta sekä henkilökuntaa kaupungin päiväkodeista.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä