Paikallisuutiset

Pännäisten kolmioraide valmis – liikenne Pietarsaareen alkaa ennen helmikuun loppua

Pännäisten ja Pietarsaaren kytkee nyt toisiinsa uusi rataosuus. Tavaraliikenne kolmioraiteella käynnistyy 25. helmikuuta.
Pännäisten ja Pietarsaaren kytkee nyt toisiinsa uusi rataosuus. Tavaraliikenne kolmioraiteella käynnistyy 25. helmikuuta. Kuva: Väylä

Pännäisten kolmioraide Pedersöressä on valmistunut. Uusi raide on noin kilometrin pituinen, suojastettu, kauko-ohjattu ja junien kulunvalvonnalla varustettu sähköistetty raide, tiedottaa Väylä (vuodenvaihteeseen asti Liikennevirasto).

Kolmioraide mahdollistaa suoran ratayhteyden etelän suunnasta Pietarsaareen.

– Tavarajunakuljetukset tehdasalueelle ja satamaan ovat jatkossa suoraviivaisemmat, kun lenkki Kokkolan ratapihalle jää pois. Kokkolan ruuhkaiselle ratapihalle saadaan näin lisää tilaa ja ylimääräistä työtä karsittua, kertoo hankkeen projektipäällikköMaria Torttila Väylästä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Käytännössä siis kuljetukset saadaan nyt noin kaksi tuntia nopeammin perille. Lisäksi Seinäjoki-Oulu -radalle vapautuu kapasiteettia muun liikenteen käyttöön, joka sujuvoittaa liikennettä koko rataosalla.

Pietarsaari–Pännäinen -ratayhteyden sähköistys valmistui keväällä 2017. Pännäisten kolmioraiteen myötä sähköistyshankkeen täydet hyödyt päästään ulosmittaamaan, kertoo Väylä tiedotteessaan.

Liikenne kolmioraiteella käynnistyy 25. helmikuuta. Ensimmäinen uutta Pännäisten kolmioraidetta käyttävä juna lähtee Pietarsaaren satamasta klo 17.

Pännäisten kolmioraiteen rakennustyöt aloitettiin syksyllä 2017.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä