Paikallisuutiset

Perjantain koululakko toteutuu, vaikka osa Oxhamnin yläkoulusta suljetaan Pietarsaaressa – vanhemmat vaativat koko koulun sulkemista sisäilmaongelmien takia

Osa pietarsaarelaisesta Oxhamnin yläkoulusta suljetaan hiihtoloman aikana. Opetus jatkuu Optiman ja Campus Allegron tiloissa.
Osa pietarsaarelaisesta Oxhamnin yläkoulusta suljetaan hiihtoloman aikana. Opetus jatkuu Optiman ja Campus Allegron tiloissa. Kuva: Tapio Lehtinen

Pietarsaaren ruotsinkielisen yläkoulun eli Oxhamnin oppilaat ovat tulevana perjantaina koululakossa aiemmin ilmoitetulla tavalla siitä huolimatta, että keskiviikkona tuli tieto koulun lisärakennuksen sulkemisesta hiihtoloman aikana.

– Nyt virkamiehet ovat kanssamme samaa mieltä koulun sisäilmaongelmista, mutta poliittinen päätös jatkosta puuttuu vielä, Oxhamnin oppilaiden vanhempia edustavaKimmo Hoikkanen kertoo.

Vanhemmat vaativat koko koulun sulkemista ensi syksynä. He ovat järjestäneet torstai-iltapäiväksi "ulosmarssin" ja torilla pidettävän mielenosoituksen. Oppilaat jäävät myös kotiin perjantaina.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Virkamiespäätöksellä osa Oxhamnin oppilaista muuttaa hiihtoloman jälkeen viereisen ammattikoulu Optiman ja keskustassa sijaitsevan Campus Allegron tiloihin lopun kevätlukukauden ajaksi.

Oxhamnin niin sanottu lisärakennus sekä muutama huone muusta koulurakennuksesta suljetaan ja poistetaan koulukäytöstä samalla.

Sisäilmaongelmat ovat vaivanneet koulua vuosia, ja monet oppilaat sekä henkilökunnan edustajat ovat oirehtineet. Parhaillaan odotetaan viimeksi tehtyjen sisäilmatestien tuloksia.

– Ensi viikolla saamme Oxhamnin koulun uusimpien sisäilmanäytteiden tulokset. Niitä odotettaessa on tutkittu erilaisia vaihtoehtoja korvaaville tiloille. Nyt kun olemme löytäneet sopivat tilat, ja osa opiskelijoista ja opettajista kokee ongelmia osassa Oxhamnin koulun tiloista, emme näe mitään syytä odottaa siirtymistä korvaaviin tiloihin, sivistysjohtajaJan Levander kertoo kaupungin tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Parhaillaan tutkitaan, mitä tiloja Optimasta ja Campus Allegrosta vuokrataan. Levander lupaa, että vanhemmille ilmoitetaan asiasta tarkemmin viimeistään hiihtolomaviikon aikana.

– Syyslukukaudelle ja ajalle sen jälkeen tutkitaan vielä erilaisia vaihtoehtoja. Tämän kevään aikana päätämme jatkosta. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan Oxhamnin koulu käyttäisi syksystä 2020 alkaen Rådmansin ja Optiparkin niitä tiloja, jotka Kielikylpykoululla nyt on käytössä.

Levanderin mukaan ilmanlaadun mittaustulokset tulevat vaikuttamaan nyt käynnissä olevaan selvitykseen siitä, tuleeko kaupunki korjaamaan Oxhamnin koulun vai korvaamaan sen uudisrakennuksella samalla paikalla.

Nettiadressin Oxhamnin sulkemiseksi ja korvaavien opetustilojen järjestämiseksi aloittanut Kimmo Hoikkanen pitää myönteisenä, että ensimmäinen askel on nyt otettu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tiedämme toki, että uusia tiloja ei voida noin vain taikoa mistään. Se vaatii työtä ja kekseliäisyyttä, mutta vanhempina olemme tosissamme.

Hoikkasen aikuisikään ehtinyt poika kävi Oxhamnin ja sairastui astmaan.

– Nyt 13-vuotiaalla nuoremmalla pojalla on alkanut olla nuhia, joita ei aiemmin esiintynyt. Koulun ongelmista on puhuttu 2000-luvun alusta asti.

Torstaina torilla pidettävässä mielenosoituksessa kaupungille luovutettavaan adressiin oli keskiviikkoiltapäivään mennessä kertynyt yli 700 nimeä.

Uutista on päivitetty 13.2. klo 14.46 muun muassa Kimmo Hoikkasen haastattelulla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä