Paikallisuutiset

Äidin opetuksin demariehdokkaaksi – pietarsaarelainen Terhi Leivo-Holmqvist asettuu ehdolle eduskuntavaaleihin

Reilut 30 vuotta sitten pietarsaarelaistunut Terhi Leivo-Holmqvist lähtee ajamaan nuorten ja ikäihmisten asiaa kevään vaaleissa.
Reilut 30 vuotta sitten pietarsaarelaistunut Terhi Leivo-Holmqvist lähtee ajamaan nuorten ja ikäihmisten asiaa kevään vaaleissa. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaaren sosiaalidemokraattinen työväenyhdistys ehti jo kertaalleen tulla siihen tulokseen, ettei se aseta omaa ehdokasta kevään eduskuntavaaleihin.

Puolueen piirihallituksessa istuvaTerhi Leivo-Holmqvist oli kuitenkin jo syksyllä sillä kannalla, että jokaiselta alueelta tulisi saada ehdokas.

– Piirikin oli sitä mieltä, että Pietarsaaresta ehdokas tarvittaisiin. Jäin miettimään ja pohtimaan sitä. Kun liitto ja osasto tulivat vastaan tukiasioissa, ilmoitin että olen valmis.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yhdistys asetti hänet ehdokkaaksi viikonloppuna.

Hämeenlinnassa 63 vuotta sitten syntynyt Leivo-Holmqvist sai puoluekantansa selville jo lapsena. Isä ja äiti olivat tehdastyöläisiä, ja asuinpaikkakin vaihtui moneen kertaan töiden perässä.

– Vanhemmat eivät olleet muuten poliittisesti aktiivisia, mutta äänestivät joka kerta. Isä ei koskaan puoluekantaansa tai ehdokastaan kertonut, mutta äiti ilmoitti sen aina, ja äänesti joka kerta sdp:tä.

Hän itse sanoo jakaneensa sosiaalidemokraattien arvot aina.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Oma poliittinen toiminta virisi vasta myöhemmin. Terhi Leivo-Holmqvist oli ensimmäisen kerran kunnallisvaaliehdokkaana vasta vuoden 2017 vaaleissa. Tuloksena oli varavaltuutetun paikka.

Tällä hetkellä hän istuu Pietarsaaren sivistyslautakunnassa ja sen jaostossa, jossa hän on varapuheenjohtajana.

Pietarsaareen hän muutti vuonna 1986 Mouhijärveltä, nykyisestä Sastamalasta Satakunnasta.

Lähes siitä pitäen, yli 30 vuotta, hän on ollut töissä UPM:n sellutehtaalla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Aiemmin olin työnjohtajana. Noin vuosi sitten tehtävät vaihtuivat. Teen tällä hetkellä asiantuntijan työtä tuotannon puolella.

Leivo-Holmqvist on toiminut ammattiliitto Pron luottamusmiehenä jo toistakymmentä vuotta. Lisäksi hänellä on tehtäviä STTK:n alue- ja paikallistoiminnassa.

– Lähinnä sydäntäni ovat kuitenkin nuorten ja ikäihmisten asiat, työllisyysasioiden ohella.

Hän haluaisi vaikuttaa ennen muuta nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen, koulutusasioihin ja ikääntyvien aseman parantamiseen.

– Monet heistä elävät köyhyysrajalla, varsinkin jos sairastuvat. Sieltä on kyllä leikattu paljon, joten parannettavaa olisi.

Tarkemmat vaaliteemat ovat vielä työn alla. Vaalipäällikökseen Terhi Leivo-Holmqvist on saanut yhdistyksen puheenjohtajan Ulla Hellénin.

Kampanjoinnin hän uskoo keskittyvän enimmäkseen Pietarsaaren ja Kokkolan seuduille.

Terhi Leivo-Holmqvist, sdp

pietarsaarelainen 63-vuotias asiantuntija UPM:llä

perhe: naimisissa, 2 aikuista lasta, 1 lapsenlapsi

asuu: omakotitalossa Karhusaaressa

harrastaa: liikuntaa kaikissa muodoissaan, juossut 11 maratonia

mieluiten syö: kotiruokaa

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä